KYK Kredi Borçlarını ve Maske Cezalarını Ödeyenlere Kötü Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Kredi Borçlarını ve Maske Cezalarını Ödeyenlere Kötü Haber

KYK ve maske cezasını daha önce ödeyenleri üzen haber geldi. Teklif komisyo9na geldi ancak borçlarını ödeyenlere bir şey yok!

Son Dakika 16 Ekim 2022 14:00 8
KYK Kredi Borçlarını ve Maske Cezalarını Ödeyenlere Kötü Haber

KYK borcunu ve maske cezasını ödeyenleri üzen haber.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde torba yasanın görüşmeleri devam ediyor. Geçen hafta yasa teklifinin yarısı komisyondna geçti. Bu hafta yapılacak diğer toplantıların ardındna düzenlemenin komisyondan geçmesi ve genel kurula sevk edilmesi bekleniyor. Düzenlemenin genel kurulda görüşüldükten sonra Nisan ayı sonunda yürürlüğe girmesi ve 10 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren düzenlemelerin hayata geçmesi bekleniyor.

SİCİL AFFI GELİYOR

Torba yasa kanun tkelifi ile 10 milyondan fazla kişi ve şirkete kara liste olarak adlandırılan listeden çıkma yolu açılacak.

MASKE CEZALARI SİLİNİYOR

Torba kanun teklifi ile maske cezalarına da düzenleme geliyor. Pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı ve maske kısıtlamasına uymayanlara kesilen para cezaları torba yasa ile silinecek. 

Konu ile ilgili bir açıklama CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre'den geldi. Emre yaptığı son dakiak açıklamasında , salgın döneminde kesilen cezaların iptal edilmesi, ödemesi yapılan cezaların ise vatandaşlara geri verilmesi için kanun teklifi verdi. Söz konusu teklifin gerekçesinde , AK Parti'nin yaptığı kongrelerde yasağın açıkça ihlal edildiği ve ceza kesilmediği, ancak vatandaşlara cezaların kesildiği konusu örnek gösterildi.

KYK BORÇLARININ FAİZLERİ SİLİNİYOR

Torba yasa ile silinecek bir diğer borç ise KYK borçlarının faizleri. Teklif ile KYK borçlarında sadece ana para ödemesi yapılacak. 

BORÇLARINI ÖDEYENLERE KÖTÜ HABER

Bu iki borç affında da borçlarını ödeyenler ile ilgili bir düzenleme yer almadı. Borçlarını ödeyenlere para iadesi yapılmayacak. Sizce yapılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
KYK faiz borcunu ödemek için altın borçlanmıştık. 15bin lira ödeme yaptım. Şimdi faizleri silelim diyorlar. Madem sileceksiniz tamam güzel, peki benim ödediğim 5 bin lira faizi de ödeyin adalet sağlansın.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
borcunu ödeyenlerin suçu ne
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
maske cezasını ödeyenlere geri iade yapılmalı dürüst olmak enayilikmi oldu bu çağda hemde z kuşağı çocuk ve gençlere ödemek zorunda bırakıldı öğrencilerin anasının babasının harçlık olarak gönderdikleri üniversite ortamında hesaplara bloke kondu bu adaletsizlik değilmi bizim oğlanın başına böyle bir olay geldiği için biliyorum bu akp ye oy kaybı olarak geri dönecektik buda böyle biline
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
odeyenlere enayi mi idi geri verin ozaman kaldiki maske cezası ozamanda hukuksuz idi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ödeyenlere de iadesi yapılmalı bu durumda. ödeyen salak mıydı da ödedi ?