KYK Kredi Borçları Düzenlemesi Tamamlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Kredi Borçları Düzenlemesi Tamamlandı

KYK borçları hakkında son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre düzenleme hazırlandı.

Kredi 15 Tem 2022 09:57 26
KYK Kredi Borçları Düzenlemesi Tamamlandı

KYK borçları düzenlemesi hazırlandı.

Gençlerin büyük bir merakla beklediği KYK borçları ile ilgili düzenleme sonunda hazırlandı. Hükümete yakın Sabah Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere göre Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu 'na borcu olan gençlerin merakla beklediği düzenleme geçen gün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından açıklandı.

Gelen son dakika bilgilerine göre hükümetin KYK borçları ile ilgili düzenlemesi hazırlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından gelen son dakika bilgilerine göre KYK borçları ile ilgili uzun süredir çalışmaların sürdüğü ve bu çalışmaların tamamlandığı, kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı , kabine toplantısında yapılacak görüşmelerden sonra KKY borçları düzenlemesi kamuoyuna Cumhuraşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.

MAĞDURİYET GİDERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile başlatılan çalışmalarda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, üniversite öğrencilerinin mağduriyetlerinin okullar açılana kadar giderileceğine yer verildi. 

NASIL BİR DÜZENLEME OLACAK?

Düzenlemede iki formül masada. Bunlardan ilki ÜFE'nin sabitlenmesi. Geçen ay açıklanan sabit kira zammı gibi sabit bir ÜFE oranının belirlenmesi ve buna göre KYK kredilerinin geri ödemesinin alınması  gündemde. Bunda kirada olduğu gibi yüzde 25'lik bir oran konuşuluyor. 

Bir diğer förmülde ise Yİ ÜFE'nin direkt yansıtılması yerine ÜFE üzerindne bir y,zde alınması ve öğrenim kredilerinin bu şekilde geri alınması bekleniyor. 

Sizce faizlerin silinmesi mi yoksa azaltılması mı gerekiyor? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

AÇIKLANACAK TARİH BELLİ OLDU

18 Temmuz günü yapılacak kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçerek KYK düzenlemesi hakkında açıklama yapacak.

KYK DÜZENLEMESİ AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (26)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Faizlerin hepsi silinmesi lazım 6 yıldır okulu bitirmişim halen işsizim borçları ödeyeyemiyorum ana para olursa ödeme imkanım belki olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu kredi olayının kaldırılması lazım. Gerçekten ihtiyacı olana karşılıksız burs verilmesi lazım. Bu kredi mezuniyetten sonra çok fazla mağduriyet oluşturuyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ulan arkadaş. İş imkanı uok bi cacık yok. Boşuna okuduk resmen. Üstüne birde faizli kyk var. İcra gönderiyorlar. Siz o borcu silene kadar ödemem. Aç yamyamlar sizi. Zenginlerin trilyon faizini siliyorsunuz vergisini siliyorsunuz bizim üç kuruşumuza mı kaldınız. Birazcık utanın ya. Saçma sapan üniversite bölümleri açtınız gençleri işsiz bıraktınız. Sonra geri ödeyin üstüne de faiz. Önce işi ver sonra kyk yı istersiniz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben kyk borcunu ödemiş biri olarak bütün öğrencilerin borclarının silinmesini istiyorum Ben cok zorluk cektim fazla fazla ödedim ama kardeşlerimin aynı zorlugu cekmesini istemiyorum en azından bütün faizleri silsinler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Biz öğrenciler çok zor durumdayız işsiziz bence silinmelidir