KYK Kredi Borçları Düzenlemesi Hazır: Ödeyenlerin Faizleri Geri Verilecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Kredi Borçları Düzenlemesi Hazır: Ödeyenlerin Faizleri Geri Verilecek mi?

KYK borçları düzenlemesi hazırlandı ve düzenlemeyi öngören madde torba yasaya eklendi.

Eğitim 27 Eylül 2022 15:18 8
KYK Kredi Borçları Düzenlemesi Hazır: Ödeyenlerin Faizleri Geri Verilecek mi?

3 milyon gencin KYK borçlarını düzenleyen yasa hazır.

3 milyondan fazla genci ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada torba yasa hazırlıklarının tamamlandığı ve düzenlemenin 1 Ekim tarihinden sorna meclise sunulacağı öğrenildi. Dar gelirlilere yönelik hazırlanan torba yasada yapılandırma , 2 bin liranın altındaki icralık borçların silinmesi ve KYK borçlarının enflasyon farkının silinmesi konuları var.

YAPILANDIRMA

Szö konusu yasa ile borçların yeniden yapılandırılması gündeme gelecek. Kamuya ödenmeyen borçların yeniden taksitlere bölünmesi ve faizlerinin silinmesi ile vatandaşlara yapılandırma fırsatı sunulacak. Yapılandırmada ödemesiz dönem de olması, seçimlere kadar borçların ertelenmesi konusu var.

2 BİN LİRANIN ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNECEK

Vatandaşların 2bin liraya kadar olan ve haciz aşamasında, icralık aşamada olan, Varlık yönetim şirketlerine devredilen borçları silinecek. Torba yasada borçların tasfiye edilmesi için madde yer alacak.

KYK BORÇLARI

Torba yasada KYK borçlarının enflasyon farkı silinecek. Sadece gençlere eğitimleri süresince ödenen ana paranın ödemesi geri alınacak.

ÖDEYENLER NE OLACAK?

KYK borçlarını ödeyenler için düzenlemede bir madde bulunmuyor. Ancak borçlarını faizli şekilde ödeyen yüz binlerce genç, ödedikleri farkın hesaplanıp geri verilmesini istiyor. Ancak bu konuda bir düzenleme beklenmiyor. Sizce ödeyenlerin parası verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN SİLİNECEK?

e Devlet üzerinden KYK borç sorgulaması yaptığınızda şimdi faizli borcunuzu göreceksiniz. Yasa meclisten geçtikten sonra e devlet üzerinde borçlar faizsiz şekilde görüntülenebilecek. Bunun için de Ekim ayında yasanın meclisten geçerek Resmi Gazete'de yayınlanmasını beklememiz gerekecek. Ekim ayının ortalarında meclise gelecek düzenleme , daha sonra Resmi Gazete'de yayınlanacak. Ekim ayının sonunda düzenlemenin yürürlüğe girmesi ve aizlerin silinmesi bekleniyor. Süreçten haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ödeyenin cezalandırıldığı bir yönetim sistemi düşünemiyorum faizi ile ödeyenlere aradaki fark geri ödemeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kesinlikle geri verilmeli . Ben 2022 haziranda peşin ödeyerek kapattım cunku temmuzda taksitleme baslayacaktı. hop bi anda faizi silinecek vs haberleri başladı. Geri ödenmeli!!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence ödeyenlerin geri verilmesi gerekiyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bencede ödeme. Seneye herkese af gelecek şu çok önemli seçimden dolayı. Tecavüzceye gelirse neden size gelmesin.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Emekli taksitimi fazla ödemek zorunda kaldım ve ondan sonra 39 günümü geri alamadım. Kasaya giren para asla geri ödenmez mantığı var müslüman ülkemizde.