KYK Burs ve Kredi Başvuru Süresi Uzatıldı! KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Burs ve Kredi Başvuru Süresi Uzatıldı! KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. 2022-2023 yılı KYK burs ve kredi başvuru süresi uzatıldı.

Eğitim 25 Kasım 2022 16:22 0
KYK Burs ve Kredi Başvuru Süresi Uzatıldı! KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2022-2023 yılı KYK burs ve kredi başvuru süresi uzatıldı.

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık borcunun kaldırıldığı açıklarken KYK burs ve kredi başvuru işlemini yapamayan öğrencileri de ilgilendiren bir açıklamada da bulundu. Peki, KYK burs ve kredi başvuru son gün ne zaman, başvuru nereden yapılır? 

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK burs ve kredi başvurularıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Kasapoğlu, "Çeşitli nedenlerle başvuru yapamayan gençler oldu. Onların bu taleplerini değerlendirerek an itibarıyla başvuru sürecini tekrar başlatıyoruz. Yarın 23:59'a kadar krediye başvuramayanlar başvuru yapabilecekler." sözleriyle KYK burs ve kredi başvurularının son tarihinin değiştiğini açıkladı. 

KYK BURS/ KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar, işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleşir. Kişiler e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numaralarıyla giriş yaptıktan sonra işlemlerini gerçekleştirebilirler. 

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 10 Kasım'da sona ermiş, sonuçlar ise 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmişti.Başvuru sürecinin uzatılması nedeniyle KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl da aralık ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç