KYK Borçlarına Düzenleme Geliyor: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklama Saati
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Borçlarına Düzenleme Geliyor: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklama Saati

Kabine toplantısı başladı. KYK borçlarının görüşüleceği kabinenin 4 saate yakın sürmesi bekleniyor.

Haberler 18 Tem 2022 15:18 0
KYK Borçlarına Düzenleme Geliyor: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklama Saati

Kabine toplantısı başladı: KYK borçlarının faizlerine af masada.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı başladı. Beştpee'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan kabinede gündemde önemli konular var.  Bu konulardan en önemlisi 5 milyon mezunu ilgilendiren KYK borçları konusu. 

Geçen hafta art arda gelen açıklamalarda KYK borçlarına düzenleme geleceği, faiz olarak bilinen Yİ ÜFE oranında düzenleme yapılacağı ve yeni KYK borçlarının bu rakam üzerinden hesaplanarak gençlere yönelik önemli bir çalışma yapılacağı öğrenildi.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ

Suriye'ye düzenlenmesi planlanan harekat, terörle mücadele ve koronavirüste son dönemlerdeki vaka artışları gündemde olacak. Vaka artışlarının nedenleri ve alınması gereken tedbirler hakkında değerlendirmeler yapılacak.

TOPLANTI BİTİŞ SAATİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında saat 15.00'da başlayan kabine toplantısının ortalama 3,5 - 4 saat sürmesi bekleniyor. Saatler 19 civarına  geldiğinde kabine toplantısının sona ermesi ve Cumhurbaşkıanı Recep Tayyip ERdoğan'ın kameralar karşısına geçerek kabine kararlarını açıklaması bekleniyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirim:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yİ ÜFE NE KADAR?

KYK borçlarında uygulanan yi üfe, paranın zaman içindeki değerini göstermektedir. 40 bin lira kredi alan 100 bin lira geri ödeyecekse devlet diyor ki, ben sana 40 bin verdiğimdeki değer ile şimdiki değer aynı değil o zamanlar 40 bin şimdinin 100 bini. Bu nedenle kredi geri ödemeleri ciddi yüksek seviyelerde.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç