KYK Borçları Faizleri Ne Zaman Silinecek? İşte Kredi Geri Ödeme Sorgulama ve Borç Silinme Tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Borçları Faizleri Ne Zaman Silinecek? İşte Kredi Geri Ödeme Sorgulama ve Borç Silinme Tarihi

Gençlerin KYK borçlarına ilişkin düzenleme komisyondan geçti. Komisyondan geçen teklif için yeni süreç yazımızda.

Finans Magazin 14 Ekim 2022 11:03 0
KYK Borçları Faizleri Ne Zaman Silinecek? İşte Kredi Geri Ödeme Sorgulama ve Borç Silinme Tarihi

KYK borçları düzenlemesi komisyondan geçti: Faizler siliniyor.

Kütahya Milletvekili Ahmet Tan'ın imzası ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifinde gençlerin devlete olan KYK kredi borçlarının faizlerinin silinmesi öngörülüyor. Geçen hafta meclise sunulan kanun teklifi dün komisyonda görüşülmeye başlandı. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün başlayan görüşmelerde teklifin 23 maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında gençlerin kredi borçlarının faizlerinin silinmesi maddesi de yer alıyordu. Söz konusu madde hakkında söz alan Tan, şu ifadeleri kullandı:

NASIL OLACAK?

Bu madde komisyonda oylandı ve kabul edildi. Kabul edilmesi sonrası Torba Yasanın kalan maddeleri de görüşülecek. Tüm maddelerin görüşülmesinden sonra teklif TBMM Genel Kurulu'na sevk edilecek. Bu hafta komsiyonun çalışmasını tamamlaması ve teklifi genel kurula sevk etmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta 18 Ekim'de toplanacak geel kurulun torba yasa mesaisine başlaması bekleniyor.

BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

KYK borç sorgulama e devlet üzerinden yapılır. KYK borcu sorgulamak için e devlet kapısına giderek aşağıdaki gibi arama kısmına kyk yazarak borç sorgulama ekranına gidebilirsiniz.

KYK KREDİ BORÇLARININ FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK?

Gelecek hafta meclis genel kurulunda görüşülecek teklifin 20 Ekim'de genel kuruldan geçmesi ve Cumhurbaşkanlığına gönderilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanlığının onaylamasının ardından Torba Yasa , Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek. 

Resmi Gazete'de , Ekim ayının son haftasında yürürlüğe girmesi beklenen teklif yasalaşacak ve bu konuda düzenlemeler hemen hayata geçecek. Gelir İdaresi Başkanlığı , bu yasa sonrası çalışmaları başlatacak ve KYK borçlarının faizleri silinecek. Gençler sadece ana parasını ödeyecek. 

Süreçten haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç