Kuyumculardan altın tahmini: Bir anda yeni yükselişler olabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kuyumculardan altın tahmini: Bir anda yeni yükselişler olabilir

Son dakika: 2023 yılına sert giriş yapan altın fiyatları için kuyumculardan açıklama geldi.

Altın 11 Ocak 2023 17:17 0
Kuyumculardan altın tahmini: Bir anda yeni yükselişler olabilir

Son dakika: 2023 yılına sert giriş yapan altın fiyatları için kuyumculardan açıklama geldi.

Altın fiyatları son günlerce hızla yükselişe geçerken kuyumculardan yatırım yapacakları ve altın borcu olanları yakından ilgilendiren yeni bir açıklama geldi. Altın piyasası ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, altın gram fiyatının önümüzdeki aylarda bin 300-bin 400 TL’yi bulabileceğini ifade etti. 

Yatırımcının en güvenli limanı altın olduğunu kaydeden Yazıcı,” Piyasada altın fiyatının her geçen gün yükselebildiğini görmekteyiz. Bu aralar altına yatırım yapan yatırımcıların yüzü gülmekte. Bundan sonraki süreçte yukarı doğru, açıkçası yüzde 20-30 gibi artış bekliyoruz. Yatırımcıların en güvenilir limanı altın. 

ALTIN ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA BİN 500’DEN YUKARI ÇIKABİLİR

Yatırımcılara uluslararası piyasada olumsuz bir etken olduğunda en yakın liman yine altın olduğunu ve altına yatırım yapmakta asla vazgeçmemelerini önermekteyim. Bu yıl seçim yılı. Dünya piyasalarındaki olumlu ya da olumsuz herhangi bir olayda hemen altına, dolara talep olmakta. Her geçen gün, yılın sonu ve başında yüzde 30 trendini yakalıyoruz. Bu ne demektir? Bugün bin 150 seviyesinde olan altının önümüzdeki aylarda bin 300-bin 400, bin 500 ve yukarı doğru olabileceğini ön görmekteyiz. 

BİR ANDA 2 BİN 500’E ÇIKABİLİR

Şu an doların bir hareketliliği söz konusu. Ne olur, diye beklenti içerisinde bakıyoruz da 2 bin 500’e bile bir anda çıkabilecek öngörümüz var. Özellikle uluslararası piyasalarda yaşanan enerji fiyatlarının yüksek olması enerjinin kısıtlı olması Rusya-Ukrayna savaşı Ortadoğu’nun karışıklığı derken böyle bir sistemden dolayı altının ve doların yukarı çıkabileceğini ön görmekteyiz. Yatırımcılar altına yatırım yapmaktan çekinmesinler devam etsinler iyi yolda olduklarını söyleyebilirim” açıklamalarını yaptı.

Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda ve finans7.com'da yazan bilgiler yatırım tavsiyesi içermez.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç