Kuyumcular Gram Altın Tahminlerini Açıkladı: Yıl Sonu Gram Altın 3.500 TL Olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kuyumcular Gram Altın Tahminlerini Açıkladı: Yıl Sonu Gram Altın 3.500 TL Olacak!

Son günlerde inişli çıkışlı bir yol izleyen altının yıl sonunda ne olacağı herkes tarafından merak ediliyor! İşte kuyumcuların gram altın tahmini ve detaylar...

Altın 4 Nisan 2024 0
Kuyumcular Gram Altın Tahminlerini Açıkladı: Yıl Sonu Gram Altın 3.500 TL Olacak!

Altın piyasasında son dönemlerde yatırım yapmak da yatırımları yönetmek de oldukça zor bir hale geldi. Altın yatırımı olan kişiler fiyatlardaki hareketler karşısında ne yapacaklarını bilemiyorlar. Fiyatların yukarı yönlü olmasına karşın yeniden bir çöküş yaşar mı endişesi yaşanıyor. Son 2-3 yıllık süreçte altın yatırımcısı için oldukça kötü tecrübeler bulunuyor. Bundan dolayı altın piyasasındaki tüm gelişmeler çok yakından takip ediliyor.

Altın fiyatlarında son durum

ALTIN YATIRIMCISINA KUYUMCU ANALİZİ!

Altın piyasasına dair yorumları beklenen en önemli kişiler bu piyasanın tozunu yutan kuyumcular oluyor. Kapalıçarşı’da kuyumcu esnaflığı yapan Burak Aşçıoğlu altın yatırımının güvenilir olduğunun altını çizerek, “Altın yatırımcıları son 3 yıllık süreçte bugüne kadar belki hedefledikleri kazançları elde edemediler ama o dönemler geride kaldı. Şu anda durum gayet pozitif bir durumda. Ons tarafından altının yükselişler olduğunu görüyoruz. Sıkıntı dolar kurundan kaynaklanıyor. Dolar kuru yükselmeyince ons tarafını destekleyemiyor ve gram altın yeni rekorlara koşamıyor. Bu pozisyonun geçici olduğunun bilinmesi gerekiyor.

Altın rekora doymuyor! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

Dolar kurunda sabitleme veya şu aşamada düşüş kimsenin işine gelmez. Dolayısıyla bir süre sonra kur üzerindeki bu baskılama gevşetilecektir. Bu gevşeme gerçekleştiğinde de gram altında yükseliş çok hızlı olacak. Şu anda gram altın yükselmiyor, düşüyor diyemeyiz. Yine fiyat artışı var ama yatırımcıyı tatmin etmiyor. Bunun için en azından Nisan ayının ortalarını görmemiz gerekiyor. Sonrasında yine rekorlar kıran gram altını konuşacağız.” dedi.

FİYAT TAHMİNİNİ SÖYLEDİ!

Gram altın için fiyat tahminini açıklayan Burak Aşçıoğlu, “Fiziki piyasada gram altın bugün 2.412 TL civarında satılıyor. Bu yıl özellikle yaz aylarına girerken altının yıldızı parlayacak. Gram altın o süreçte 2.750 TL fiyata ulaşacak. Beklenen veri akışları olursa o zaman 2.750 TL’den soluksuz bir şekilde 3.000 TL üzerine sıçrayan bir gram altın ile karşılaşacağız. Yılı kapatmadan da gram altın 3.500 TL’yi görür. Bu fiyatları bekleyenler ve ona göre planlama yapanlar kazanır.” şeklinde konuştu.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç