Kuyumcular Açıkladı: Altın Fiyatları Yıl Sonunda 4.000 TL Olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kuyumcular Açıkladı: Altın Fiyatları Yıl Sonunda 4.000 TL Olacak!

Altın son günlerde yükselişini sürdürmeye devam ediyor! Bu yükselişle birlikte kuyumcu esnaflarının da altın tahminleri değişti! İşte haberin detayları...

Altın 9 Mart 2024 0
Kuyumcular Açıkladı: Altın Fiyatları Yıl Sonunda 4.000 TL Olacak!

Altın piyasasında oldukça hızlı fiyat yükselişi meydana gelmesi bu alanda tüm beklentileri değiştirdi. Normal koşullarda Mayıs ayında görülmesi beklenen fiyatlar Mart ayında gelince altın fiyat tahminlerinde değişiklik yapılması zaruriyet haline geldi. Altın fiyatları için ise kuyumculardan yeni değerlendirmeler gelmeye başladı. Son piyasa verilerine göre ons altın 2.179 dolar seviyesine çıkarken gram altının kuyumcu fiyatı 2.417 TL oldu.

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. ABD'den gelen olumlu  verilerin ardından ons altın uzun süredir görmediği seviyelere geriledi.  Ons altın 1893 dolara kadar düşüş gösterdi.

YAPMAYAN ZARAR EDER!

Altın piyasasındaki son gelişmeleri değerlendiren Kapalıçarşı kuyumcu esnaflarından Veli Şahin, “Altın fiyatlarında çok hızlı bir fiyat yükselişi takip ettik ve de etmeye devam ediyoruz. Beklentilerin dışında bir fiyat yükselişi ile karşı karşıyayız. Bu fiyatları görecektik ama biraz daha geç gelmesini bekliyorduk. Buna bağlı olarak artık altın piyasasında bir trend değişikliği yaşandı diyebiliriz. Bundan dolayı altın yeni bir analize muhtaç hale geldi. Bu yeni koşulları değerlendirmeden yatırım kararı alanlar zarar edebilirler.” dedi.

2 Aralık 2023 altın fiyatları kaç TL? Gram, çeyrek, tam, yarım altın kaç  TL? Gram altın

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK!

Altın fiyatlarının aralıksız yükselmeyeceğine dikkat çeken Veli Şahin, “Altın yatırımı yapacak olanlar öncelikle bu fiyatların bir ok gibi sürekli yükselmeyeceğini bilmeleri gerekiyor. Altın bir yerde duracak ve bir düzeltme yapacak. Bunun yanına kar satışları eklenecek. Böyle hallerde fiyatlar geriye doğru düşecek. Yatırımcının yapması gereken ise bu anları takip etmek olmalıdır. İşte altın fiyatları düşünce alım fırsatı doğacak. O zaman altın almak isteyenler alımlarını gerçekleştirebilirler. Piyasanın çok iyi bir şekilde takip edilmesi gerekiyor. Yurt içi ve yurt dışı önemli gelişmeler yaşanıyor ve yaşanmaya da devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Atın resmen uçuşa geçecek, gram  altın 1650 TL olacak - Ekonomi Haberleri

YENİ FİYAT TAHMİNİ!

Altın fiyatları için tahminlerin değiştiğinin altını çizen Veli Şahin, “Altın piyasasında çok farklı bir görüntü oluştu. Şu anda 2.500 TL’ye yaklaşan gram altın ile karşı karşıyayız. Bu bir süreç olacak ve aydan aya yükselecek gram altın göreceğiz. Dolayısıyla gram altın için daha önce yapılan tüm tahminler şu anda çöp oldu diyebiliriz. Yıl sonu için gram altının 3.250 TL ile 3.500 TL arasında olacağı düşünülüyordu. Şimdi ise bu fiyat 4.000 TL barajını aştı. Bu fiyatı göreceğiz ve altın yatırımı yapanlar bu yılın en kazançlıları olacaklar.” şeklinde konuştu.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç