Kuyumcular Açıkladı: Altın 2024 Yılında 3000 TL Olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kuyumcular Açıkladı: Altın 2024 Yılında 3000 TL Olacak!

Altın yatırımcısının merakla araştırdığı altın ne kadar olacak sorusuna kuyumcular yanıt verdi! Kuyumcular; altının 2024 yılında 3000 TL olacağını açıkladı! İşte haberin detayları...

Altın 16 Ara 2023 0
Kuyumcular Açıkladı: Altın 2024 Yılında 3000 TL Olacak!

Altın piyasasında son günlerde hızlı fiyat hareketleri takip ediliyor. Kısa süren bir duraklama döneminin ardından altın fiyatlarında yeniden yükseliş trendi başladı. Bu yükseliş trendinin boyutunun ne olacağı, ne kadar süreceği ise en çok merak edilen konu oldu.

Altın yatırımı yapanlar veya altın yatırımı yapmayı düşünenler fiyatlarda hangi gelişmeler olacağını merak ediyorlar. Altın piyasasının nabzını da en iyi kuyumcuların tuttuğu biliniyor. Kapalıçarşı altın piyasasında uzun yıllardır kuyumculuk yapan esnaflardan altın fiyatlarına dair yeni değerlendirmeler geldi.

Altın rekora doymuyor! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

2024 YILI GRAM ALTIN FİYAT TAHMİNİ!

Altın yatırımında ısrar edenlerin tatmin edici kazanç elde edeceklerini söyleyen kuyumcu esnafı Murat Gökgöz, “Altın yatırımı son dönemlerde insanlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılaşıyor. Satış olarak değil de alış olarak yoğun talep alıyoruz. Yatırımlık altın çok daha fazla tercih ediliyor. İnsanlar altına güvenmeye başladılar. Altın her zaman garanti kazanç sağlar. Kaybettirmeyeceği kesin olan bir yatırım modeline ilgisinin artması doğal.

Altın fiyatlarının yükselişe başladığını görüyoruz. Bugün geçerli olan fiyatları bir daha göreceğimizi düşünmüyorum. Altın bir eşik atlamak üzere diyebiliriz. 2024 yılına girerken gram altında fiyatın 2.150 TL’yi görmüş olacağını tahmin ediyoruz. Bahsettiğimiz tarihte 2.100 TL ile 2.150 TL arasında bir fiyat göreceğiz. Sonrasında yılın devamında çok önemli gelişmeler yaşanacak. FED’in 2024’te faiz indirimleri olacak. Bunun etkisi ile 3.100 TL’yi hedefleyen bir gram altın göreceğiz. 2024 yılı bitmeden de bu rakama ulaşılacaktır.” dedi.

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. ABD'den gelen olumlu  verilerin ardından ons altın uzun süredir görmediği seviyelere geriledi.  Ons altın 1893 dolara kadar düşüş gösterdi.

GRAM ALTIN İÇİN KUYUMCU TAHMİNLERİ!

Altın fiyatları için umut verici beklentiler açıklayan bir diğer kuyumcu esnafı Şener Köprücü ise, “Altın alanların kazançlı çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Ancak henüz beklediğimiz fiyat yükselişlerini gördük diyemeyiz. Altın büyük bir baskıya maruz kaldı ve buna rağmen kazandırdı. Şimdi bu baskı kalkmaya başladı. Henüz tam kalktı diyemeyiz. Adım adım bu gerçekleşecek. Kısa vadede gram altında 2.200 TL’yi göreceğiz. Orta ve uzun vadede ise 2.750 TL ve 3.250 TL fiyatları gerçekçi seviyeler olacaktır. Bu fiyatlara göre yatırım planlaması yapanlar kaybetmezler. Elbette zaman zaman fiyatlar düşer ama önemli olan kalıcı fiyat hareketleridir. Sürekli fiyatı yükselen bir yatırım aracı olmaz. Bu bilinç ile altın yatırımı yapılmasını ben öneririm. Panikleyen kaybeder bu değişmez kuraldır.” ifadelerini kullandı.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç