Kuyumcu Esnafı Açıkladı: Altın O Tarihte 3.800 TL Olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kuyumcu Esnafı Açıkladı: Altın O Tarihte 3.800 TL Olacak!

Altınla ilgili kuyumculardan tahminler gelmeye devam ediyor! Son olarak bir kuyumcu esnafı altının yıl sonunda 3.800 TL olacağını açıkladı! İşte haberin detayları...

Altın 12 Mart 2024 0
Kuyumcu Esnafı Açıkladı: Altın O Tarihte 3.800 TL Olacak!

Altın piyasası son haftalarda oldukça önemli fiyat hareketleri ile gündem olmaya devam ediyor. Ons altın 2.150 doların üstüne yerleşirken gram altın da 2.220 TL seviyesinde bulunuyor. Ancak serbest piyasaya bakıldığında ise gram altında çok farklı bir fiyat ile karşılaşılıyor. Kuyumcular gram altını 2.414 TL’den satmaya devam ediyorlar. Bu da gram altında oldukça iştah kabartan bir fiyat olurken bundan sonra görülebilecek fiyatlar merak konusu oluyor.

Altın fiyatları güçlü yükselişe geçti. İsrail-Hamas arasındaki savaşın  etkisiyle altın fiyatları primli seyretmeye devam ediyor.

ALTIN FİYATLARI DURMAYACAK

Altın piyasasının nabzını en iyi tutanların kuyumcu esnafları oldukları biliniyor. Kapalıçarşı piyasasında uzun yıllardır kuyumcu esnafı olarak hizmet veren Sadık Söztutan, “Altın için en kazançlı yatırım diyorduk ve bunun ispat edildiğini bir defa daha tecrübe ettiğimiz günlerden geçiyoruz. Altın yatırımı yapanlar yine kazançlı çıktıkları bir dönemden geçiyorlar. Gram altını 2.414 TL seviyesinden satmaya başladık. Bu fiyatlar burada kalmayacaktır. Bundan dolayı altın yatırımcısı hangi koşullarda, hangi pozisyonu almaları gerektiğini bugünden planlamalılar.” dedi.

KISA VADE TAVSİYE EDİLMİYOR

Altın yatırımı ile para kazanmanın yolunu açıklayan Sadık Söztutan, “Altın yatırımı ile para kazanılmak isteniyorsa öncelikle kısa vade işinin kaldırılması gerekiyor. Al – sat sistemi ile altında kazanç zor. İmkan varsa en az 1 yıl beklenmesi gerekiyor. İnsanlar ev, araba alabilirler. O zaman altın satılır ama gerek yoksa altında park edilmelidir. Yıllık kazançlara baktığınızda zaten altından daha fazla kazandıran bir yatırım modeli yok. Altın yatırımı bu zihniyetle yapılırsa en güvenli liman olduğu görülecektir.” ifadelerini kullandı.,

Altın Kaç Lira Olur Bu Fiyattan Alınır Mı? - Foto Galeri - Memurlar.Net

GRAM ALTIN NE KADAR OLUR?

Gram altın için fiyat beklentisini de açıklayan Sadık Söztutan, “Gram altın için bugün 2.414 TL fiyatını gördük ve bu fiyat burada kalmayacak dedik. Zaman zaman altında geri çekilmeler olacaktır. Bunlar kalıcı olmayacakları için alım fırsatı olarak değerlendirilebiliyor. Nisan ayında gram altında 2.600 TL fiyatının aşılmasını bekliyoruz. Yıl sonunda ise gram altında fiyat tahminimiz son değişen koşullarla 3.800 TL olmuştur. Altın satılacak bir yıl olmayacak. Bunu net olarak söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç