Küresel Piyasalar 1400 Dolarlık Çeki Bekliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Küresel Piyasalar 1400 Dolarlık Çeki Bekliyor

Dünya 4 Şubat 2021 18:17 0
Küresel Piyasalar 1400 Dolarlık Çeki Bekliyor

Küresel piyasalarda son günlerde toparlanma meydana geldi. Gelen bilgilere göre piyasalar, Amerika’daki teşvik paketine odaklandı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’in teklifinde ısrarcı bir tutum sergilediği belirtildi. Buna göre Amerika, vatandaşlarına 1400 dolarlık çek verecek. Biden’in bundan geri adım atmayacağını bildiren Biden, bazı Cumhuriyetçileri kendi tarafına çekebilecek gibi.

HERKESE 1400 DOLARLIK ÇEK

Biden tarafından planlanan ve her ABD vatandaşına verilecek 1400 dolarlık çekler için bekleyiş devam ediyor.

Biden, konu ile ilgili Cumhuriyetçilerle görüştü. Bu görüşmeler sonrası Senato Demokratlarıyla da görüşme yapan Biden, çekleri almaya hak kazanma için kurallarda sıkılaşmaya gidebileceğini bildirdi.

Cumhuriyetçiler ise vatandaşlara daha ufak miktarlarda ve daha sıkı kurallar çerçevesinde ödeme yapılmasını istemişti. Biden Cumhuriyetçilerle yaptığı görüşmeden sonra açıklama yaptı ve onlardan bazı isimleri yanına çekebileceğini söyledi.

Konu ile ilgili bir açıklama Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’den açıklama geldi. ABD Başkanı Joe Biden korona salgını ile mücadele kapsamında 1499 dolarlık yardımın biran önce yapılmasını ve ödemelerin hızlıca yapılması için Biden’in Cumhuriyetçi bazı adayları yanına çekebileceğine yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç