'Küresel Finansal Sistem Çöktü' Resesyon Başladı' (Resesyon Ne Demek?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Küresel Finansal Sistem Çöktü' Resesyon Başladı' (Resesyon Ne Demek?)

Resesyon ile ilgili beklenen açıklama geldi. Küresel piyasalarda sistem çöktü ve resesyon başladı denildi.

Ekonomi 6 Tem 2022 13:20 2
'Küresel Finansal Sistem Çöktü' Resesyon Başladı' (Resesyon Ne Demek?)

Ekonomide beklenen oldu: Resesyon fiyatlaması başladı.

Altın ve piyasa Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında küresel piyasalarda resesyon fiyatlamasının başladığını söyledi. Memiş açıklamasında, "Dolar endeksi 106'nın üzerinde ,doların karşısındaki tüm yatırım araçlarında sert kayıplar görüyoruz. Özellikle altının ons fiyatı da 1765 , gümüşün ons fiyatında 19 dolar, kripto paralarda yatay seyir var. Brent petrol sert düştü. Bu veriler resesyonun başladığının habercisidir.

Emtia fiyatları düşüyor. Dolar yükseliyorun karşısındaki cevap : Resesyon küresel piyasalarda fiyatlanmaya başladı. Son 6 aydır resesyon beklemiyoruz diyenler, son 1 yıldır geçici enflasyon söylemi ile piyasayı oyalayanlardı. Bugün küresel piyasalarda resesyon fiyatlamasının başladığını gördük. Son 2 gündür Eylül Ekim ayında gelecek büyük tufanın habercisidir bunlar. Küreselde enflasyonla mücadele kolay değildir. Sadece faiz artırımı ile olmayacaktır. Siz bundan sonra duygularınızla değil, aklınızla hareket etmeniz gereken küçük yatırımcılardır.

Küresel finans sistemini yönetenler, şu anda doların bir rezerv para olması için elinden gelen tüm savaşı veriyor. Küresel piyasalarda bu hafta doların savaşı var. Doların diğer enstrümanlara karşı savaşı var. Dolar üstünlük sağlamak için adeta diğer enstrümanları ezdi geçti. ABD diyor ki dolar güçlü , Amerika güçlü diyor.

Ama öyle değil. Tüm küresel piyasalarda finansal sistem çöktü."

İşte İslam Memiş'in tüm açıklamaları:

RESESYON NEDİR?

Resesyon ekonominin durgunluğu anlamına gelir. Ekonomide büyümenin durması ve piyasada daha az para dolaşımı olması, parası olanın parasını sadece güvenli yatırım araçlarında tutması anlamına geliyor. 

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yapıyonuz bu işi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güzel bilgiler için teşekkür ederim. İyiki sizi takip ediyorum.