Kurbanlıklar Piyasa Çıktı! Fiyatlar Nasıl? Uzman İsim Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kurbanlıklar Piyasa Çıktı! Fiyatlar Nasıl? Uzman İsim Açıkladı!

Kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlık hayvanlar piyasa çıktı! Peki fiyatlar nasıl? İşte uzman ismin açıklamaları...

Haberler 1 Haz 2024 0
Kurbanlıklar Piyasa Çıktı! Fiyatlar Nasıl? Uzman İsim Açıkladı!

Kurban Bayramı sebebiyle Türkiye'nin birçok şehrinden İstanbul'a getirilen hayvanlar kurban pazarlarında görücüye çıktı. Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyonu Bölge Başkan Vekili Veysel Günal, Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 80 bin liradan başlayıp 250 bine kadar gittiğini söyledi.

Kurban Bayramı için İstanbul'a getirilen hayvanların şehre girişine dün gece yarısı itibarıyla izin verildi. Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyonu Bölge Başkan Vekili Veysel Günal, "Küçükbaşlar şu anda gelmedi, havanın sıcaklığından dolayı. Küçükbaşlar da kurbana 1 hafta kala giriş yapacaklar. Burada kurban fiyatları 80 bin liradan başlayıp 250 bine kadar gidiyor" dedi. Kurban pazarında 'Kızılelma' adı verilen bin 650 kilogram ağırlığındaki dana ise 650 bin liradan satışa çıkarıldı.

10 soruda kurban ibadetiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar

Sultangazi Belediyesi Kurban Pazarı'nın ilk gününde satıcıların hazırlıkları sürerken müşteriler de çadırları gezmeye başladı. Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyonu Bölge Başkan Vekili Veysel Günal kurban pazarlarındaki faaliyetleri ve Türkiye’de bu yılki kurbanlık hayvan durumunu değerlendirdi.

'TÜRKİYE’DE YETERİ KADAR KURBANLIK VAR'

Günal, “Bu sene halkımız rahat olsun, Türkiye’de yeteri kadar kurbanlık var. Kimse kapılmasın, yani yeteri kadar hayvanımız var. Küçükbaşlar şu anda gelmedi, havanın sıcaklığından dolayı. Küçükbaşlar da kurbana 1 hafta kala aşağı yukarı giriş yapacaklar. Ama büyükbaşların yüzde 30’u girdi, yüzde 70’i bu hafta içinde tamamen dolar.

Kurban Bayramı ne zaman 2023? Kurban Bayramı tarihi ne, hangi günlere denk  geliyor? 2023 Diyanet takvimi - Haber 7 YAŞAM

Müşterilerimiz de bekliyoruz. Çok güzel geçmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Burada kurban fiyatları 80 bin liradan başlayıp 250 bine kadar gidiyor. Tabi bu hayvanın ağırlığına göre gidiyor. Hayvanlardan 3 kişilik olan var 5 kişilik olan var 7 kişilik olan var" dedi.

1 TON 650 KİLOLUK DANANIN FİYATI 650 BİN LİRA

Kurban pazarlarında her yıl yapılan en güzel hayvan yarışmasını kazanmak için bu yıl aday olan hayvan hakkında da bilgi veren Veysel Günal, "Kızılelma isimli bir danamız var, 1 ton 650 kilo ile inşallah görücüye çıkacak. Fiyatı da 650 bin lira inşallah Kızılelma’mız Türkiye’nin lensi olacak" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç