Kurbanda Danaya Girer Gibi 5 Kişi Bir Olup Konut Kredisi Çekilebilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kurbanda Danaya Girer Gibi 5 Kişi Bir Olup Konut Kredisi Çekilebilecek

Kurbanda dana hissesine girer gibi konut kredisi çekilebiliyor. İşte birden fazla kişinin başvuru yapabileceği konut kredisinin detayları.

Emlak 4 Haz 2022 15:40 1
Kurbanda Danaya Girer Gibi 5 Kişi Bir Olup Konut Kredisi Çekilebilecek

Konut kredisinde yeni kampanya: 5 kişi toplanıp danaya girer gibi konut kredisi çekebilecek.

Ziraat Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların daha kolay ev sahibi olması için yeni kampanyaların yürürlüğe alındığına yer verildi. 

Ev fiyatlarının her geçen gün daha da arttığı günümüzde kredi ile ev almak bile hayal olmaya başladı. Türkiye genelinde ev fiyatları ortalama 1 milyon TL'ye kadar çıkarken kredi çekecek bir kişinin birikmiş parasının olması ve aylık en az 20 bin lira geliri olması gerekmektedir. Bu şekilde geliri olmayanlar için ev almak hayal haline geldi.

ASGARİ ÜCRETLİYE 500 BİN LİRA KREDİ YOK

Ev almak isteyen asgari ücretliye konut kredisi çok düşük miktarlarda çıkıyor. Çıkan miktarla da bir ev almak çok zor. Bu nedenle Ziraat Bankası yeni bir kampanya başlattı ve konut kredisinde toplu başvuru imkanı getirdi. 

Banka tarafından yapılan açıklamada ortaklaşa konut kredisine başvuru yapılabileceği ve birçok kişinin gelir beyan etmesi durumunda yüksek tutarlı kredi taleplerinin onaylanacağına yer verildi. 2-3-4-5 kişiden oluşan bir grup, ev almak için gelirlerini birleştirerek bankaya beyan edebilir ve bu şekilde daha yüksek bir konut kredisi çekebilir. 

Söz konusu krediye başvurular Ziraat Bankası'na yapılmaktadır. Başvuru yapmak için aşağıdaki evraklarla birlikte müracaat etmeniz gerekmektedir:

Kredi Başvuru Formu,

Kimlik, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,

Çalışma durumuna göre gelir beyan belgesi, Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,

Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,

Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,

Bu şekilde bankaya başvuru yapan bir gruba 500 bin lra konut kredisi 120 ay vade ile verilir ve 1.29 faiz oranı ile ayda 8 bin 214 liralık geri ödeme ile kreid bankaya geri ödenir. 

Toplam geri ödeme miktarı ise 985 bin lira.

Krediye başvuru için yukarıdaki evraklarla birlikte başvurunuzu Ziraat Bankasına yapabilirsiniz.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Toplu Haram, Allah’a karşı toplu savaş daveti. Değil 5 kişi, 500 kişide kredi çekseniz o savaştan galip çıkamazsınız