Kur Sabitlendi: İslam Memiş Tarih Verip Altın ve Borsa Tahminini Yayınladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kur Sabitlendi: İslam Memiş Tarih Verip Altın ve Borsa Tahminini Yayınladı

Altın fiyatları ve borsa İstanbul endeksi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İslam Memişi, kritik tahminlerini paylaştı.

Borsa 12 Nisan 2022 15:11 0

TGRT Haber canlı yayınına katılan ünlü Ekonomist İslam Memiş, piyasalarda son duruma ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.


Piyasalarda son durum ile ilgili açıklama yapan İslam Memiş, jeopolitik riskleri, Fed'in Mayıs ayındaki faiz artırımı beklentisini, Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararını ve diğer konuları değerlendirip tahminlerini kamuoyu ile paylaştı. Öte yandan İslam Memiş borsada yükseliş sürer mi sorusuna da cevap verdi.


İşte TGRT Haber ekranlarında yayınlanan programa katılan İslam Memiş'in canlı yayında yaptığı açıklamalar:


"Fed Mayıs ayında faizi açıklayacak. Fed'i görmeden TCMB'nin faiz arttırmasını beklemiyorum. Dolar kurunu görüyorsunuz sabit bir kur var. O yüzden aşağı yukarı yönlü tepkiler göremiyoruz. Faiz değişmez büyük ihtimal. Eğer yukarı yönlü kur atakları görürsek Merkez Bankası faiz arttırmak zorunda kalabilir. Düşük faiz rezervleri olumsuz etkilediği için bunu göreceğiz. "


ALTIN NEDEN YÜKSELDİ

Nisan ayı final ayıdır. Döviz yükselecek ve altın artacak demiştim bu öngörüm hala devam ediyor. Küresel piyasalarda enflasyon endişesi var. Bu ons'a yansıdı. 1950 dolar seviyesinin üzerinde ons altın ile birlikte gram altın bugün yükseldi. Özellikle Paladyum'un yüzde 3 yükselişi önemli. Emtia fiyatları enflasyon endişesi ile yükselişe başladı. Dolar kurunun yatay seyri gram altında hızlı yükselişler olmasını engelliyor. Benim Mayıs ayı öngörüm 960-980 lira. Mayıs ayında muhtemelen bu seviyeleri göz önünde bulundurduğumuzda 900 ile 920 seviyesinde alım fırsatıdır.


Bu nedenle altın borcu olanlar, evlenecekler, önümüzdeki aylarda altın fiyatlarındaki yükselişi göz önüne almalı.


HAZİRAN İÇİN DAHA YÜKSEK SEVİYELER

"Birincisi Nisan ayında Mayıs için hazırlık yapın. Mayıs'ta fırtına yaşanabilir. Yaşanacak yukarı yönlü ataklar yatırımcısının dikkat etmesine neden olacak. Haziran ayında sıcak para akışı gelebilir. Cemal Kaşıkçı cinayeti ile Suudi Arabistan'la BAE ile İsrail ile normalleşme süreci var. Mayıs Haziran ayında yukarı yönlü döviz hareketleri olacak. Bu kargaşaya neden olacak. Ama o esnafa musluklar tekrar açılacak ve sıcak para tekrar gelecek. Pik seviye test edildikten sonra Haziran ayında düşüş olacak. Duygularımızla değil mantığımızla hareket edeceğiz. Bir sürü dünya liderinin Türkiye'ye gelmesi iyi bir şey.


Türkiye seçim sürecinde. Seçim hazırlık yapıyor. Kur ataklarına müsaade etmeyecekler. Haziran ayında siyasette de bir değişiklik yapılması bekleniyor. Çok ciddi bir görev değişikliği beklediğim için içerde bir hareketlilik olacak. Enflasyonda biraz durgunluk aşaması yaşayacağız. Haziran ayında zirve seviyesi yakalandığında biraz beklemek soluklanmak gerekiyor."


BORSA YÜKSELİR Mİ?

Burada sabitlenmiş bir kur var. Dolar bazında ve yabancı yatırımcılar için borsa çok ucuz. Ama ben bunda risk görüyorum. Kar satışları gelebilir. Çünkü bir getiri lazım bu da borsa oluyor. Ama ben risk görüyorum. tekrar kar satışları gelebilir. Kar satışları ile birlikte yeniden 2200 seviyeleri olursa şaşırtıcı olmaz." dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç