Kur Korumalı Mevduat Hesaplarının Faiz Oranı Düşürüldü: İşte KKM Faiz Getirisi Hesaplama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kur Korumalı Mevduat Hesaplarının Faiz Oranı Düşürüldü: İşte KKM Faiz Getirisi Hesaplama

Kur korumalı mevduat hesaplarının faiz oranları güncellendi ve yüzde 17 olan tavan faiz ciddi şekilde düşürüldü.

Bankalar 21 Ekim 2022 14:57 0
Kur Korumalı Mevduat Hesaplarının Faiz Oranı Düşürüldü: İşte KKM Faiz Getirisi Hesaplama

KKM faiz oranı düştü.

Merkez Bankası dün sürpriz bir karara imza attı ve beklentilerin üzerinde bir faiz indirimine gitti. 100 baz puan beklenirken faizleri 150 baz puan düşüren Merkez Bankası , politika faizini yüzde 12 seviyesinden yüzde 10.5 seviyesine çekti. Faiz indiriminin ardından son dakika açıklaması geldi ve KKM hesaplarının faiz oranlarında da güncelleme yapıldığı ve tavan faiz rakamının değiştiğine yer verildi.

Gelen son dakika açıklamasında Merkez Bankası, bankaların mevduata verdikleri en yüksek faizi yeniden belirledi. KKM hesaplarının başladığı geçen senenin Aralık ayında tavan rakam yüzde 17 seviyesinde açıklanırken şimdi yapılan açıklamada KKM hesabı fiaz oranının yüzde 13.5 seviyesine çekildiğine yer verildi.

Yeni düzenlemenin bugün yürürlüğe girdiği açıklandı. Faiz oranında yapılan düşüşe baktığımızda hesaplama şu şekilde oluyor:

Diyelim ki 100 bin liralık paranızı KKM hesabına yatırdınız. Bugün yatırdığınız para, 3 ay içinde kur hiç değişmezse size 3 ayın sonunda 3 bin 365 lira faiz getirisi sağlamış olacak. Döviz kurunun artması ile birlikte buna göre kur farkı alacağınız için geliriniz artacaktı. 

Daha önceki sistemde , yüzde 17 faizle hesaplama yapıldığında ise 100 bin liranın 3 aylık yüzde 17 faiz getirisi 4 bin 70 lira olacaktı.

KKM HESABI NASIL AÇARIM?

Bir kur korumalı mevduat hesabı açmak istiyorsanız bankalara müracaat etmeniz gerekmektedir. Uğrayacağınız herhangi bir bankadan bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç