Kur Korumalı Mevduat Hesabıyla İlgili Flaş Açıklamalar Art Arda Geldi! 
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kur Korumalı Mevduat Hesabıyla İlgili Flaş Açıklamalar Art Arda Geldi! 

Kur Korumalı Mevduat hesabı uygulaması ne zaman sona erecek? TBMM'den son dakika açıklamaları art arda geldi. KKM yatırımcıları ve tüm vatandaşları ilgilendiren açıklamalar ve KKM ile ilgili flaş gelişmeler finans7.com adresinde.

Ekonomi 29 Eylül 2022 22:02 0
Kur Korumalı Mevduat Hesabıyla İlgili Flaş Açıklamalar Art Arda Geldi! 

Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim'den itibaren açılıyor. Meclisin ilk gündemi dezenformasyonla mücadele yasası olacak. AK Parti'nin ilgili düzenlemenin ardından ekonomiyle ilgili yeni bir torba yasayı meclis gündemine getirmesi bekleniyor.  

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yaptığı açıklamada, Kur Korumalı Mevduat düzenlemesinin uzatılacağını söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Yasanın içeriğinde herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Sadece süreyi 31.12.2023 tarihine kadar uzatmış olacağız" diye konuştu.  Kur korumalı mevduat ile ilgili ekonomistlerin eleştirileri ise devam ediyor.

İlgili uygulamanın Merkez Bankası üzerinde de ağır bir yük oluşturduğu eleştirileri yapılıyor. 

2022 bütçesinde kur korumalı mevduata ilişkin herhangi bir kalem bulunmuyordu. Haziran ayında ek bütçede KKM için 40 milyar lira ayrılmıştı. 8 ayda harcanan tutarın öngörülenin çok üzerinde olduğu belirtiliyor. Dolar'ın 18.55 TL'yi geçmesinin ardından bütçeye yükün de arttığı kaydediliyor. Döviz fiyatlarının daha da yükselmesi halinde uygulamanın Türk ekonomisine etkisinin artacağı endişesi yaşanıyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç