Kulislerden Gelen Bilgi Şaşırttı! İşte Asgari Ücrete Gelecek Zam Oranı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kulislerden Gelen Bilgi Şaşırttı! İşte Asgari Ücrete Gelecek Zam Oranı!

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği zam gelişmesinde; kulislerden sızıntılar gelmeye başladı! İşte kulislerden gelen bilgilere göre asgari ücretin zam oranı...

Kulislerden Gelen Bilgi Şaşırttı! İşte Asgari Ücrete Gelecek Zam Oranı!

Türkiye’de 8 milyon asgari ücretli vatandaş ve onların ailelerini direkt olarak ilgilendiren asgari ücret zammına dair önemli gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetilecek olan asgari ücret zam süreci resmen başlıyor. Asgari ücrete yapılacak olan zamma dair kulislere net bir rakam sızdığı iddia edildi.

Kulislerden Haber Geldi: Asgari Ücret 17 Bin TL Mi Oluyor? - B Gazete

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Asgari ücret zammında sürecin nasıl işleyeceği kanun ile belirlenmiş durumda. Süreci Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Vedat Işıkhan yönetecek. Asgari ücret tespit Komisyonu’nu Bakan Vedat Işıkhan 11 Aralık Pazartesi günü toplantıya davet etti. Bu toplantı Çalışma Bakanlığı’nda yapılacak. Komisyonda hükümeti 5, işçileri 5 ve işverenleri de 5 üye temsil edecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantıda zam rakamını belirlemeyecek. Sonrasında 2., 3. ve anlaşma sağlanamazsa 4. ve 5. toplantı da yapılabilecek. Son toplantıda 15 üyenin 8’inin kabul etmesi halinde asgari ücret belirlenebilecek. Komisyon aritmetiğine göre hükümetin desteklemediği herhangi bir rakamın karar olarak çıkması mümkün değil.

ASGARİ ÜCRET KULİSİ HEYECAN YARATTI!

Asgari ücret ile alakalı olarak çok önemli bir kulis bilgisi kamuoyuna sızdı. Özellikle iktidar kaynaklı olan bu kulis oldukça ciddiye alındı. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı öncesinde son talimatını verdi. İşçilerin tepki göstereceği bir rakamın belirlenmesini istemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan işverenlerin de zorda kalmalarına neden olacak bir zam rakamını istemiyor. Bunun için de iki tarafın da dediği olmayacak şekilde arada bir rakam belirlenmesinin uygun olacağı talimatını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kulislere göre yüzde olarak da zam rakamını verdi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SON DURUM: 2024 Ocak'ta yeni asgari ücret ne kadar,  kaç TL olacak ve yüzde kaç zam gelecek?

2023 yılının ikinci altı ayında artık enflasyonun yüzde 40 seviyesinde olacağı biliniyor. Bunun üzerine küçük bir ekleme yapılarak zam rakamının yüzde 45’e yükseltileceği ve bunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı olduğu kulisi Ankara’da yayılmaya başladı. Böylece Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda ya yüzde 45 zam kararı çıkacak ya da daha az bir zam oranı çıkacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu yüzde 45’e tamamlayacak.

Asgari ücrete yüzde 45 oranında zam yapılması durumunda maaşlarda 5.130 TL tutarında artış sağlanacak. Net asgari ücret de 11.402 TL’den 16.532 TL’ye yükselecek.

Tüm maaş zammı gelişmelerinden anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Garibanın yüzü gulermi bee ak parti ne zaman dar gelirliden yana oldu ki