Kulis Bilgisi: Altılı Masa'nın Adayı 4 Şubat'ta Açıklanacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kulis Bilgisi: Altılı Masa'nın Adayı 4 Şubat'ta Açıklanacak

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı neredeyse kesinleşen seçim için gözler altılı masaya çevrildi. Peki altılı masa adayını ne zaman açıklayacak?

Seçim 21 Ocak 2023 14:28 0
Kulis Bilgisi: Altılı Masa'nın Adayı 4 Şubat'ta Açıklanacak

Son dakika: Altılı Masa'nın adayı ne zaman açıklanacak?

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı neredeyse kesinleşen seçim için gözler altılı masaya çevrildi. Adayı henüz açıklanmayan altılı masanın adayını açıklayacağı tarih belli oldu. HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, kulislerde, muhalefetin adayının 4 Şubat Cumartesi günü açıklanacağının konuşulduğunu yazdı.

Aydemir, bugünkü köşe yazısında şunları kaydetti:

"Bugüne kadar Altılı Masa'yla ilgili yapılan değerlendirmelerde, cumhurbaşkanı adayının şubat ortasına kadar açıklanacağı ya da açıklanması gerektiği vurgulanıyordu. Ancak dün kulislerde ilk kez 4 Şubat tarihi seslendirilmeye başlandı. 30 Ocak’taki toplantının ardından adayın 4 Şubat Cumartesi günü açıklanacağı belirtiliyor. Bu açıklama ortak adaya ilişkin mi olacak yoksa Kılıçdaroğlu’nun ismi mi açıklanacak? O gün yaklaştığında öğreneceğiz ancak aday ismi açıklandığında siyasi hava bir hayli ısınacak.

Bu arada hem ortak politikalar metninde hem de sonraki süreçte CHP’nin açıklayacağı bazı önemli seçim vaatleri olacak. CHP kurmayları, 'Vatandaşta, biz açıkladıktan sonra hükümet yapıyor gibi bir algı oluşmaya başladı. Belki bu şekilde seçim öncesi sıkıntı çeken vatandaşlarımıza katkılarımız olur' değerlendirmesini yapıyor. CHP’de özgüven çok yüksek. 'Vatandaşımız büyük ekonomik sıkıntı çekiyor. Hükümetin attığı adımlar oy getirmiyor. Aday belli olduktan sonra iktidar lehine döndüğü belirtilen hava bir anda değişir' diyorlar."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç