Küçük yatırımcı zarar etti: Borsada halka arzlar neden düştü?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Küçük yatırımcı zarar etti: Borsada halka arzlar neden düştü?

Halka arza katılanlar artık kar değil zarar bile edebiliyor. Peki halka arzlar neden düşüyor? İşte gelen son dakika yorumları.

Halka Arz 20 Ara 2023 0
Küçük yatırımcı zarar etti: Borsada halka arzlar neden düştü?

Son dakika yorumları: Borsada halka arzlar neden düşüyor?

Halka arz rüzgarı devam ediyor. Her hafta yayınlanan SPK bültenlerinde yeni halka arzlar ghelirken son olarak gelen Avrupakent GYO, rekor düzeyde arz büyüklüğü iel dikkatleri üzerine çekmiş ve milyonlarca yatırımcıyı üzerine çekmişti.

Ancak ondan önceki hafta 3 halka arz gelmiş, gelen halka arzlarda bir değişiklik görülmüştü.

Halka arzlarda alışık olduğmuz gibi en az 4-5 gün tavan gidiliyor. Bundan 2-3 ay önce 10 gün tavan giden halka arzlar, şimdi 1-2 güne kadar geriledi.

2 günde tavan bozan halka arzlardan artık kar değil zarar bile eden yatırımcılar, halka arzların neden düştüğünü, neden eskisi gibi tavan tavan gitmediğini araştırmaya başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan DÜNYA Yazarı ve Marbaş Menkul Değerler Strateji ve Varlık Yönetimi Direktörü Volkan Dükkancık, halka arzın yüksek performanlarının yatırımcı talebini artırdığını, talebin artması ile performansın daha da arttığını ve şimdi bir saadet zinciri seviyesine kadar getirdiğini söyledi. Yükselen faizle birlikte endekste yavaşlama olması, tazze para girişinin düşmesi ve işlem hacimlerinin önemli oranda düşmesi ile halka arzların  da düştüğünü söyleyen Dükkancık, şunları söyledi:

"Yatırımcılar halka arzları sorgulamaya başladı. Açıklanan halka arzlar sonrası, birçok sosyal medya platformunda, şirketin ne iş yaptığı, bilançosu, yatırımları ve halka arz gelirini nerelerde kullanacağı gibi temel soru ve yatırım noktalarına odaklanmak yerine, arzdan kaç lot alınabilir, hisse kaç tavan gider gibi konulara odaklanılması sürecin zaten sağlıksız bir noktaya doğru gittiğinin en önemli işaretlerinden biriydi.

Yatırımcıların artık doğru soruları sorup tatmin edici cevaplar bulabildiği şirketlerin halka arzlarına yöneldiği bir süreç bizi bekliyor. Bu konuda hem bir sektör çalışanlarına hem de denetleyici ve düzenleyici kuruluşlara da, ileride halka arz mağduru yatırımcı ve şirketler oluşmaması adına büyük roller düştüğünü not etmekte fayda var. Bu noktada, yatırımcılar halka arzlara katılım gösterirken, halka arz raporlarını daha yakından incelemeli ve kararını buna göre vermeye özen göstermelidir"

Siz hangi halka arzda zarar ettiniz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara - Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç