Küçük kız ile annesine Telefon Kazandınız tuzağı ortaya çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Küçük kız ile annesine Telefon Kazandınız tuzağı ortaya çıktı

Sakarya'da meydana gelen olayda anne ile kızına telefon tuzağı kuruldu. Kurulan telefon tuzağı ortaya çıktı.

Yerel Haberler 28 Ara 2023 0
Küçük kız ile annesine Telefon Kazandınız tuzağı ortaya çıktı

Sakarya'da anne ile kızına telefon tuzağı.

Sakarya'da meydana gelen olayda 11 yaşındaki Z.Ş. adlı kız çocuğu, geçen sene Ağustos ayında sosyal medyadan katıldığı çekiliş sonrası telefon kazandınız mesajı aldı. Küçük kızın annesi, kızına mesaj atan ve kendisini Ulaş Öztürk olarak tanıtan kişiye ulaştı ve telefonu almak istedi.

Anne, söz konusu isimle konuştuktan sonra telefonun gümrükten geçmesi için 300 lira para talep etti. Kadın ise dolandırıcıya inandı ve 300 lirayı verilen banka hesabına gönderdi. Ancak şahıs telefon için para istemeye devam etti.

En son telefonu almaktan vazgeçtiğini ve gönderdiği parasının geri ödenmesini isteyen kadına dolandırıcılar, 5 bin liralık cayma bedeli ödemek zorunda olduğunu ve aksi halde kendisine dava açacaklarını söyledi. Bunun üzerine dolandırıldığını anlatan E.Ş. adlı kadın savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma kapsamında paranın gönderildiği hesabın 20 yaşındaki Furkan K'ya ait olduğu öğrenildi. Furkan K. adlı kişi ifadesinde geçen sene Ağustos ayında para kazanmanın kolay yolları adlı uygulama indirdiğini ve buraya iban bilgilerini girdiğini, mobil bankacılık şifresini de verdiğini, daha sonra hesabına sürekli olarak paralar geldiğini, bu durumdan rahatsız olması sonrası hesabını kapattığını söyledi.

Ulaş Öztürk adlı kişiyi tanımadığını söyleyen kişi, suçlamaları reddetti. 

Savcılık ise söz konusu şüphelinin "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 10 yıla kadar hapsini isteid.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç