Kritik gümüş fiyatı tahmini geldi: Bu nedenlerden dolayı yükselecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kritik gümüş fiyatı tahmini geldi: Bu nedenlerden dolayı yükselecek

Son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre gümüş fiyatının neden yükseleceği değerlendirmesine yer verildi.

Emtia 3 Şubat 2023 08:19 0
Kritik gümüş fiyatı tahmini geldi: Bu nedenlerden dolayı yükselecek

Son dakika haberi: Gümüş fiyatı , bu nedenlerden dolayı yükselecek.

Gümüş fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre değerli metaller merkez bankalarının faiz artırımları ile birlikte netlik arayışıyla dalgalı bir hafta geçirdiğini, gümüşte ise aynı zamanda Çin'den gelen  haberler etkili olmaya başladı. Uzmanlar Çin'in sıfır kovid kısıtlamasına geri dönmemesi durumunda fiyatların daha iyi performans göstereceğine yer verildi.

Son 6 ayda gümüş fiyatı yüzde 14 değer kazandı ve 23 ile 24 dolar bandına kadar geldi. Altına göre daha ucuz bir seviyede bulunduğu belirtilen gümüş için son yıllardaki ağırlıklı ortalamaya baktığımızda 60-70 arası olması gerektiği ifade ediliyor. Ekonomim.com'dan Evrim Küçük yayınladığı yazısında uzmanların gümüş hakkındaki yorumlarını paylaştı.

ICICI Prudential Asset Management Company (AMC) baş yatırım stratejisi Chintan Haria'nın açıklamasını aktardı. Haria yaptığı açıklamada, "Çin’in yeniden açılması gümüş fiyatlarındaki ralliyi körüklüyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Bunun yanı sıra Axis Securities Emtia Bölüm Başkanı Pritam Patnaik yaptığı son dakika açıklamasında gümüş ile ilgili, “Çin'de COVID hafiflerse ve daha fazla kesinti olmadan yeniden açılırsa, bu durum ana metallerde ve gümüşte bir ralliye yol açacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

BU GELİŞME SESSİZLİĞİ BOZAR

Uzmanlar yaptıkları açıklamada gümüşün uyuyan dev olduğunu ve Çin ekonomisinde ivme kazanılması durumunda gümüşte sessizliğin bozulacağını söyledi. Fibonacci analizleri yapıldığında kısa vadede fiyatların 20.50 dolar – 28.0 dolar aralığında salınım göstereceğine yer verildi.

ALTINDAN DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTERİR

ABC Bullion CEO'su Janie Simpson yaptığı son dakika açıklamasında gümüşün altından daha iyi performans izleyeceğini söyleyerek, "Gümüş, tarihsel olarak bakıldığında enflasyonun yüksek olduğu yıllarda yıllık yüzde 20'ye yakın getiri sağlamıştır. Gümüşün altına göre ne kadar ucuz olduğu dikkate alındığında, gümüş fiyatının bu yıl 30 dolar/ons seviyesine doğru gittiğini görmek sürpriz olmaz" dedi.

Yüksek teknolojide kullanılan, enflasyona karşı koruyan ve kurşun çinko madenlerine bağımlı olan gümüşün bu gelişmelerle daha da yükseleceği bildirildi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç