Kritik Gram Altın Tahmini Geldi: '1000-11000 TL'ye Gelecek'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kritik Gram Altın Tahmini Geldi: '1000-11000 TL'ye Gelecek'

Altın fiyatları için bir tahmin geldi. Yapılan açıklamada yaz aylarının yaklaşması ile birlikte fiyatların yeniden yükseleceğine yer verildi.

Altın 4 Nisan 2022 17:36 0
Kritik Gram Altın Tahmini Geldi: '1000-11000 TL'ye Gelecek'

Altın fiyatları için dikkat çeken bir tahmin yayınlandı.


Yaz ayları geliyor ve düğün sezonları yakın zamanda başlayacak. Evlenmek isteyen çiftlerin beklediği yaz aylarının gelmesi ile birlikte kuyumcularda hareketlilik başladı. Düğün hazırlığında olan çiftler, yatırım yapmak amaçlı altın almak isteyenler kuyumculara giderek altın almaya başladı. Altın alan ya da almak isteyen vatandaşların da en çok araştırdığı konu , altın fiyatları düşecek mi çıkacak mı ? soruları oldu. Konu ile ilgili kuyumculardan dikkat çeken bir son dakika açıklaması geldi.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle ciddi şekilde yükselen altın fiyatları, tansiyonun bir nebze olsun düşmesi ile birlikte 900 lira sınırına kadar geriledi. Şu sıralar gram altın 911 lira seviyesinden işlem görürken çeyrek altın 1500 lira civarında. Yarım altın ise 3 bin lira sınırına dayandı: 2995.

Kuyumcular yaptıkları açıklamalarda fiyatlarda düşüşten daha ziyade yaz aylarında yükseliş beklediklerini söyledi. Daha da yükselecek diyerek açıklama yapan Kuyumcular, dünyada altına talebin olduğunu, önümüzdeki günlerde talebin daha da artacağını söyledi.

Altın hakkında daha önce söylediklerinin çoğunun gerçekleştiğini ifade eden kuyumcular, dünya genelinde de fiyatların artacağını ifade etti. İnsanların birikimlerini altına yatıracağını söyleyen sektör yetkilileri, Hindistan'da düğün sezonunun başlaması ile birlikte altının ons fiyatında yukarı yönlü hareket beklendiğini belirtti.

Ham pertrolde yaşanan artışın tüm kalemlerde artışa neden olacağını söyleyen kuyumcular, insanların paralarını altına yatıracağını, global zenginlerin de altın alımına yöneldiğini söylüyor. Altının onsunda yaşanacak yükselişle yeniden 1000 ile 1100 lira seviyelerinin görülebileceği bildiriliyor.

Sektör yetkilileri, "Düğün sezonu açılıyor, insanlar nasıl bilezik ve altın alacaklar? Devletimizden mağduriyetler olmaması içi altına ek taksit talep ediyoruz. Düğünleri halkın yapabilmesi için taksit sayısının arttırılmasını da önemli görmekteyiz. Asgari ücretli iki alyans alsa ortalama 4 bin lira tutarında" dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç