Kritik Dolar ve Altın Yorumları Geldi: 13 Ekim ABD Enflasyonu Kritik Gün
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kritik Dolar ve Altın Yorumları Geldi: 13 Ekim ABD Enflasyonu Kritik Gün

Son dakika haberi: Commerzbank ve TD Securities 'ten son dakika açıklaması geldi ve altın dolar yorumu yapıldı.

Döviz 8 Ekim 2022 13:55 0
Kritik Dolar ve Altın Yorumları Geldi: 13 Ekim ABD Enflasyonu Kritik Gün

ABD enflasyonu öncesi altın ve dolar tahmini geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde önümüzdeki hafta enflasyon rakamları açıklanacak. 13 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak enfalsyon rakamları için kısa süre kala dikkat çeken son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada enflasyonun beklentilerin altında gelmesi durumunda altında baskının bir nebze daha kalkacağını , ancak beklentiler üzerinde gelmesi durumunda daha şahin FEd beklendiği için altında baskının artacağına yer verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan analistler, enflasyonun keskin bir şekilde dönmesinin zor olduğunu söyledi ve "Bu noktada faiz artışının devam etmesi gerektiği de belli. Ancak oranın belirlenmesinde istihdam sektöründeki alarm derecesi önemli olacaktı ki veri Fed’in 75 baz puanlık faiz artışının önünü açtı” dedi.

Hafta başında yüzde 60 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artırım beklentisi vardı. Ancak dün açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin ardındna 75 baz puanlık faiz artırımı ihtimali daha da yükseldi. 

Son 2,5 yılın dibinden toparlanan altın fiyatları 1700 doların üzerinde kalıcı olma mücadelesine girdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Commerzbank, altın görünümünü düşüş yönünde revize etti. Banka yaptığı açıklamada 2022 yıl sonuna kadar altının 1700 dolara geleceğini, 2023 yıl sonunda ise 1800 dolar seviyesine geleceğini bildirdi. 

Konu ile ilgili bir açıklama da TD Securities'ten geldi. Securities yaptığı açıklamada altının düşüşe son vermesi için 2 bin dolar üzerinin görülmesi gerektiğini söyledi.

DOLAR DAHA GÜÇLÜ OLACAK

Stratejistler yaptıkları açıklamada, “Fed Fon Oranının 2023 baharına kadar yüzde 5’e, yani mevcut seviyesinden 175 baz puan daha yükselmesini bekliyoruz. Bu nedenle ABD doları, muhtemelen bir süre daha güçlü kalmaya sürdürecek. Altına karşı esen rüzgâr bu nedenle önemli bir süre devam edecek. Bu yıl sonu için altın fiyat tahminimizi aşağı yönlü revize ediyoruz. Bu doğrultuda, altının yılı 1.700 dolar seviyesinde kapatacağını öngörüyoruz.” denildi. Daha önceden bu rakam 1800 dolar seviyesindeydi.

Commerzbank 2023 yıl sonu altının ons fiyatının 1900 dolar olacağını bildirmişti. Yapılan yeni açıklamada bu güncellendi ve 1800 dolar oldu.

ABD ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Amerika'da enflasyon rakamları 13 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak. ABD saati ile 8.30'da, TSİ 15.30'da açıklama gelecek.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç