Kritik Bitcoin Tahmini Geldi: Yükseliş Ne Zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kritik Bitcoin Tahmini Geldi: Yükseliş Ne Zaman?

Son dakika haberi: Kripto paralarla ilgili gelen son dakika açıklamasında Bitcoin tahminine yer verildi.

Kripto Paralar 5 Kasım 2022 08:41 0
Kritik Bitcoin Tahmini Geldi: Yükseliş Ne Zaman?

Bitcoin tahmini geldi.

Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan bugün kaleme aldığı yazısında risk seven vatandaşların genellikle borsada hisse senedi ve kripto paraları tercih ettiğini söyledi. Kısa sürede parasını yükseltmek ve yüksek enflasyona karşı parsının değerini korumak isteyen vatandaşların kripto paralar ile hisselerde alım yaptığını söyleyen Korcan, hisse senetlerine ilginin son dönemlerde daha çok arttığını söyledi. Bunun en büyük nedeni ise özellikle son 1 senede borsada yaşanan cciddi yükseliş oldu.

Bunun nedeni ise daha önce kripto paralarda görülen 1 yılda 2-5-10 kat artışlar artık hisse senetlerinde görülüyor. Geçen sene 3 Kasım'da 15 lira olan THY hisse fiyatı şimdi 102 liraya kadar çıktı. Yükseliş yüzde 600 seviyesinde oldu. SASA ise bundna 1 sene önce 16 seviyesinde iken şimdi 143 seviyesine kadar gelerek yüzde 871 seviyesinde bir artış gösterdi.

Hisselerde ciddi yükselişler görülürken kripto paralarda ise son 1 senede ciddi düşüş olduğu görülüyor. Özellikle Fed'in sıkılaşma hamleleri kripto paralar üzerinde ciddi bir baskı oluştururken baskının azalmaya başlayacağı sinyalleri ile Bitcoin 20 bin doların üzerinde tutundu. Peki Bitcoin ne kadar olacak? Yükseliş ne zaman olacak? Bitci Araştırma Müdürü Mehmet Çoban konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında Bitcoin ile iglili, "BTC/Dolar paritesinde haftalık bazdaki grafikte son 2 haftayı yaklaşık 12 aydır etkisinde olduğu düşüş kanalının üzerinde tamamlıyor. Bu teknik açıdan olumlu bir görüntü. Ancak hala bu etkin olan düşüş trendinin kırıldığının teyidi alınmadı." ifadelerini kullandı ve yükseliş trandinin başlaması için geçilmesi gereken seviyeyi şu şekilde verdi:

"Bunun için paritenin hacimli bir şekilde 25 bin-25 bin 500 dolar bandını hacimli bir şeklide kırıp bu bölgeyi kuvvetli destek bandı haline getirmesi şart. Olumlu olarak lanse edebileceğimiz bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda paritede bir ayıboğa dönüşümünde ya da yeni bir yükseliş trendinin başlayabileceğine yönelik teknik anlamda oldukça önemli bir sinyal alınmış olacak. 21 bin dolar aşılmalı Bu teknik görünüm gerçekleşirse paritede ilk aşamada 29 bin 500 dolarlı seviyelerin hedeflenmesi beklenebilir. Ancak paritede öncelikli olarak 21 bin dolar seviyesinin bir an önce aşılması gerekiyor. Zira bu nokta ikili tepe riski taşıyor. Aşılamaması durumunda öncelikle 20 bin sonrasında ise 19 bin 500 ve 19 bin dolar yatay destek noktalarının test edilme riski ortaya çıkabilir. Yine haftalık grafikte indikatörlerin olumlu sinyal vermesi dikkat çekiyor. Ancak mevcut işlem hacmiyle bu noktaların aşılması zor. Olası yükselişlerde belirtilen noktalar aşılmış olsa bile hacim desteği gelmiyorsa dikkatli olmakta fayda var"

BİTCOİN ŞİMDİ KAÇ DOLAR?

Kripto para piyasasından alınan son verilere göre 1 Bitcoin şu anda 21 bin 426 dolar.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com , borsa, kripto paralar, döviz ve emtia fiyatları ile ilgili herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Kaynak: https://www.dunya.com/ekonomi/bitcoinde-beklenen-yukselis-ne-zaman-haberi-673655

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç