Kritik Altın Yorumları Geldi: İşte Gram ve Çeyrek Altın Fiyatlarında Son Durum
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kritik Altın Yorumları Geldi: İşte Gram ve Çeyrek Altın Fiyatlarında Son Durum

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında altın fiyatlarını değerlendirdi

Altın 1 Ekim 2022 12:46 0
Kritik Altın Yorumları Geldi: İşte Gram ve Çeyrek Altın Fiyatlarında Son Durum

Dolar Sterlin savaşı altına yaradı.

Dolar ile Sterlin arasındaki savaş bu hafta kapanışa doğru altına yaradı. Sterlin'de yaşanan büyük düşüşten sonra İngiltere'de atılan adımlarla birlikte Sterlin yeniden güç kazanmaya başlarken dolar kurunda haftanın son iki gününde zayıflama görüldü. Yaşanan zayıflama ise altın fiyatlarına yaradı. Hafta içinde 960 liralara kadar gram altın, haftanın son iki günü hızlı şekilde toparlandı ve 988 liradan haftayı kapattı.

Ons destekli yaşanan yükselişte altının ons fiyatı 1612 dolar seviyelerinden 1660 dolara kadar çıktı. Çeyrek altın ise 1615 liraya kadar çıktı.

NELER OLUYOR?

Tüm bu gelişmeler sonrası vatandaşlar piyasalarda neler olduğunu merak ediyor. Konu iel ilgili bir açıklama geldi. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İngiltere'nin 70 milyar sterlinden fazla vergi düzenlemesi ve tahvil alımı yapacağını açıklaması tüm dünyada piyasaları değiştirdi. Dolar endeksi 11 'lere kadar çekildi. IMF'den açıklama geldi. Tüm dünya bu hamleyi garip karşıladı. Hem sıkılaşıyorsun faiz arttırarak sıkılaşcağım diyorsun ama bir taraftan da tahvil alımı yapacağını açıklıyorsun. Neticesinde piyasalar alıma döndü. Hisse piyasalarında yükseliş oldu. Dolar endeksi düştü. Böyle bir döngü. Şu anda tamamen yatırımcılar şunu anlamaya çalışıyor. Mesela bugün Amerika'dan veriler geldi. Ama o kadar enteresanki veriler bir anda her şeyi değiştiriyor. Amerika'da açıklanan son verilerin ardından piyasalarda satış beklenirken yeşildeydi şimdi yatayda. 

Amerika'nın tek hedefi doları yukarı çıkarmak. Normalde resesyon olmasına rağmen tüm Merkez Bankaları faiz arttırıyor. İngiltere'nin hamlesi ise şunu gösteriyor: Fed bir yerden dönecek mi? Gerçekten yaptıkları, Fed'in de açıkçası ne diyeyim, yüzde 100 inanmıyorum. Powell'in söylediklerine , faiz artırımlarına çok inandığımı söyleyemem."

ALTIN TAHMİNİ BEKLENTİSİ VE YORUMLARI GELDİ

İşte açıklamanın tamamı:

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç