Kripto Parası Olan Herkesi İlgilendiriyor: Bu Yeni Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Parası Olan Herkesi İlgilendiriyor: Bu Yeni Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat!

Kripto parada daha önce de olan, ancak şimdi çok daha fazla yapılan dolandırıcılık yöntemlerinden birine karşı uyarı yapıldı.

Kripto Paralar 28 Ağu 2022 23:27 0
Kripto Parası Olan Herkesi İlgilendiriyor: Bu Yeni Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat!

Kripto parası olan herkesi ilgilendiren açıklama: İşte dolandırıcıların yeni yöntemi.

Kripto parası olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde ciddi şekilde popüler hale gelen, artık hemen hemen her yerde konuşulan kripto paralar, son dönemlerde zararlar ve dolandırıcılıklarla gündeme geliyor. 

Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada oldukça popüler olan kripto paralara dolandırıcıların, bilgisayar korsanlarının da ilgisi her geçen gün daha da artıyor. Son haberlere göre Avustralya'da kredi kartı dolandırıcılarının hedefine artık kripto paraları koyduğu öğrenildi. Bu seferki dolandırıcılık yöntemi ise şaşşırttı.

Bundna önceki dolandırıcılık yöntemlerine baktığımızda blokzincir dünyasında sahte hesaplarla ya da şifre ele geçirmelerle kripto para çalanlar, şimdi kaybolan kripto paraların sorumluları gibi ortaya çıkıyor. Sydney Morning Herald tarafından konu ile ilgili bir hazırlık yapıldı ve söz konusu raporda kaybolan kripto paralarla ilgili detaylı bilgiler çıkarılmaya çalışıldı.

Dolandırıcılar, artık ödemeleri kripto para üzerinden almayı tercih ediyor. Aldıkları kripto paralarla , blokzincir teknolojisinin sağladığı anonimlik ile takibi neredeyse imkansız şekilde parayı alarak kayıplara karışıyorlar. 

Avusturalya Rekabet ve Tüketici Komisyonu tarafından konu ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre  geçen sene Bitcoin 'in kullanıldığı dolandırıcılık vakalarında kaybolan paranın 84 milyon dolar olduğu ve zararın 2019 yılında 19 milyon dolar , 2020 senesinde ise 27 milyon dolar oldu.

Buna göre baktığımızda kaybolan para her sene katlanarak artıyor. Bu nedenle kripto paralar üzerinden alış veriş yapacakların dikkatli olması gerekiyor. Her an bir dolandırıcı şebekesi ile karşılaşabilirler.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç