Kripto Paralardaki Düşüşün Bir Diğer Nedeni: Bitcoin ve Ethereum Niye Düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Paralardaki Düşüşün Bir Diğer Nedeni: Bitcoin ve Ethereum Niye Düşüyor?

Karipto paralarda yaşanan düşüşün bir diğer nedeni için değerlendirme geldi. İşte son bilgiler.

Kripto Paralar 12 Kasım 2022 13:23 0
Kripto Paralardaki Düşüşün Bir Diğer Nedeni: Bitcoin ve Ethereum Niye Düşüyor?

Kripto parada düşüşün bir diğer nedeni.

Kripto paralarda son günler oldukça hareketli ve kötü geçiyor. Binance ile FTX arasında başlayan güç savaşında olan kripto para yatırımcıları ile FTX'e oldu. Binance'nin Ftx'i satın alacağını açıklaması, sonra bundna vazgeçmesi ve FTX'i FTT tokenlerini satmakla tehdit etmesi, FTX'in elinde yeterli likidite olmaması nedneiyle FTT tokenlarını alamaması ve iflasını açıklamasından soonra kripto paralar oldukça düştü.

Geçen hafta , bu olaylar yaşanmadan önce Bitcoin 21 bin 400 dolar seviyesine kadar tırmanmıştı. 4 bin dolara yakın değerk aybeden Bitcoin, şu sıralar 16 bin 914 dolar seviyesinde seyrediyor

Haberler öncesi 1650 dolar seviyesine kadar tırmanan Ethereum'da da hızlı şekilde düşüş görüldü ve şu sıralar 1 ETH fiyatı 1269 dolar seviyesine kadar gerileyerek 400 dolardan fazla değer kaybı yaşadı.

DÜŞÜŞÜN BİR DİĞER NEDENİ

Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan kaleme aldığı yazısında kripto paralarda düşüşün bir diğer nedenini açıkladı. Açıkalmaya göre kripto paralarda son 6-7 ayda yaşanan ciddi düşüş ve düşük seviyeler, özellikle genç yatırımcıları kripto paradan uzaklaştırdı ve borsaya yönlendirdi. Bu nedenle sürekli kripto paralardan çıkış olduğu ve borsaların yükseldiği bildirildi.

Sadece Türkiye'de bile bu durum gözler önünde. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, borsayla tanışan genç sayısı ekim itibarıyla 170 bine dayandı. 

Son dakika haberlerinden , kripto para haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.Com  | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi içermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç