Kripto paralarda sert düşüşün nedeni belli oldu: Bitcoin alımına katı kurallar geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto paralarda sert düşüşün nedeni belli oldu: Bitcoin alımına katı kurallar geliyor

Kripto paraların geceden bu yana neden düştüğü ortaya çıktı. İşte Avrupa Parlamentosundan gelen kripto para kararı ve Bitcoin üzerindeki etkisi.

Kripto Paralar 25 Ocak 2023 08:20 0
Kripto paralarda sert düşüşün nedeni belli oldu: Bitcoin alımına katı kurallar geliyor

Son dakika haberi: Kripto paralarda düşüşün nedeni belli oldu.

Kripto paralarla ilgili son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Mali İşler Komitesi, uluslararası Basel III anlaşmasının uygulanmasına yönelik bir dizi yeni kuralı içeren yasal düzenlemeyi kabul etti.

Söz konusu karara göre artık Avrupa Birliği bankaları gleecekteki ekonomik şoklara karşı daha dirençli hale getirilecek. Söz konusu anlaşmanın ilgili sermaye kurallarının 2025 yılında tam olarak uygulamaya geçirileceği bildirilirken söz konusu düzenleme ile birlikte kripto para birimleri olan bankalara katı kurallar geleceği bildirildi.

Düzenleme ile birlikte kripto parası olan , kripto pozisyonu olan bankaların kripto varlıklarını tamamen karşılayacak miktarda sermaye bulundurması zorunlu hale gelecek. Bankaların kripto varlıklarını bu alanda sundukları hizmet ile risk yönetimlerini de açıklamaları şartı getirildi. 

Düzenleme AP Genel Kurulu'nda oylandıktan sonra Avrupa Birliği üye ülkelerle birlikte müzakere edilecek ve nihai karar verecek. Düzenlemenin hayata geçmesi için Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği üye ülkelerin ortak bir metin üzerinde anlaşmaları gerekecek.

KRİPTO PARALARDA ŞOK ETKİSİ YARATTI

Son günlerde hızlı bir yükseliş içinde olan kripto para piyasasında bu haber sonrası sert düşüş görüldü. Dün 23 bin 100 doların üzerine kadar çıkan Bitcoin, bu haberden sonra hızlı şekilde düşüşe geçti ve şu sıralar 22 bin 619 dolara kadar geldi.

Aynı şekilde Ethereum'da da hızlı şekilde gerileme görüldü. Son günlerde yükselişte olan ve 1650 dolar seviyelerini gören Ethereum, bu haberden sonra sert düştü ve 1546 dolara kadar geriledi. 

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan bilgiler , açıklamalar finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7, kripto paralar hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç