Kripto Paralarda Sert Düşüş: Bitcoin ve Ethereum Neden Düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Paralarda Sert Düşüş: Bitcoin ve Ethereum Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Kripto paralarda son dakika haberleri geldi. Gelen bilgilere göre kripto paralarda sert düşüş görüldü.

Kripto Paralar 26 Ağu 2022 19:35 0
Kripto Paralarda Sert Düşüş: Bitcoin ve Ethereum Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Bitcoin ve Ethereum'da sert düşüş oldu.

Bitcoin ile Ethereum fiyatında son saatlerde ciddi bir düşüş görüldü. Gelen son dakika bilgilerine göre Ethereum'da yüzde 7'den fazla düşüş görülürken Bitcoin'de yüzde 3.5 'tan fazla düştü. Peki kripto paralarda düşüş neden oldu? Düşüş devam edecek mi? İşte son bilgiler.

BİTCOİN NE KADAR?

Kripto paralarda ciddi düşüş görüldü. Gelen son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin bugün yüzde 4'e yakın düştü ve 20 bin 619 dolara kadar geriledi. 

ETHEREUM SERT DÜŞTÜ

Bitcoin'in yanı sıra Ethereum'da da sert düşüş görüldü. Gelen son dakika bilgilerine göre Ethereum fiyatında yüzde 7.5'ten fazla düştü. 

NEDEN DÜŞÜYOR?

Fed'den gelen son dakika açıklamaları kripto paralarda düşüşe neden oldu.  Fed Başkanı açıklamasında şunları söyledi:

"Eylül ayı toplantısında alacağımız karar verilere ve değişen görünüme bağlı olacak. Yüksek enflasyon güçlü talebin ve arzdaki sorunların bir sonucu. Taleple arzı dengede tutmak için araçlarımızı güçlü bir şekilde kullanmamızı gerektiriyor."

Yüksek faiz döneminin bir süre daha devam edebileceğini söyleyen Fed Başkanı Powell, "Tarih, para politikasında erken gevşemenin risklerine karşı uyarıyor."

"Bu da enflasyonu düşürmenin acı maliyeti. Ancak fiyat istikrarını sağlayamamak daha derin sıkıntılara yol açacaktır."

Powell'ın konuşması öncesi piyasalarda Fed’in Eylül toplantısında 50 ve 75 baz puan artış beklentisi yarı yarıyaydı. Konuşmanın ardından beklentiler yine bu civarda kalırken 2023’te faizde indirim beklentileri azaldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç