Kripto Paralara AMB ve FED Balyozu Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Paralara AMB ve FED Balyozu Geliyor

Kripto para birimlerinde yaşanan sert düşüşler sonrasında Fed ve AMB'den art arda açıklamalar geldi.

Kripto Paralar 12 Tem 2022 10:53 0
Kripto Paralara AMB ve FED Balyozu Geliyor

Fed'den sonra kripto paralarla ilgili bir hamle de Avrupa Merkez Bankası'ndna geldi.

Sabitkoinler olarak bilinen kripto paraların son dönemlerde piyasalarda ortaya çıkardığı krizler , sarsıntılar hala enkaz şeklinde dururken, yaşanan krizlerin ardındna iki büyük merkez bankası harekete geçti. Geçen gün Fed bir açıklama yaptı ve kapsayısı bir düzenlemenin yapılmasının şart olduğunu söyledi. Bu açıklama sonrası Avrupa Merkez Bankası da bir açıklama yaptı ve acil önlem çağrısında bulundu. 

Banka tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada , aylık makro ihtiyati bülteninde sabitkoinlerin finansal istikrar için risk oluşturmadan önce artırılmış bir regülasyon çerçevesine dahil edilmesi gerektiğine yer verildi.

Yayımlanan söz konusu bültende Euro Bölgesinde abitkoinler kaynaklı finansal istikrara yönelik risklerin sınırlı olduğuna yer verildi. Bu varlıkların şimdiki büyüme hızı dikkate alındığında söz konusu durumun değişebileceğine yer verildi.

Mayıs ayında yaşanan kripto para skandalında TerraUSD'nin değer olarak çökerek kripto piyasasını sarsmasından sonra 13 Haziran günü en büyük kripto para borç verenlerinden biri olan Celcius Network, sıra dışı pazar koşullları yüzünden tüm işlemleri durduruldu. Bu durum , Terra Luna krizi sonrası piyasalarda daha byük bir belirsizliğe neden oldu.

Terra Luna ve Celcius olaylarından sonra Fed'in art arda faiz artırımlarına gitmesi de kripto paraları vurdu. Faiz artırımları yatırımcıları riskli yatırımlardan uzaklaştırıp daha güvenli limanlara yönelmeye sevk etti. Bu durum kripto paraları vurdu.

AMB DÜZENLEMEYE GİDİYOR

Avrupa Merkez Bankası yaptığı son dakika açıklamasında kripto paralar için acil düzenleme çağrısında bulundu. Fed'in de geçen gün yapılan açıklaması sonrası kripto varlıklara global piyasalarda bir düzenleme gelmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Amerika Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard geçen gün yaptığı açıklamada kapsayıcı bir düzenlemenin şart olduğunu söylemişti.

BİTCOİN KAÇ DOLAR?

Kripto para piyasalarından gelen son verilere göre 1 Bitcoin 19 bin 753 dolar seviyesine kadar geriledi. 1 Ethereum ise 1069 dolar seviyesinde.

BLOOMBERG ANKETİNDE BİTCOİN ŞOKU

Bloomberg tarafından yayımlanan anket sonucunda katılımcıların çoğunluğu Bitcoin'in 10 bin dolara düşeceğini bekliyor. Anketin detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç