Kripto paralar ve altın fiyatlarında yeni risk: Fed'den sıkılaşma mesajı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto paralar ve altın fiyatlarında yeni risk: Fed'den sıkılaşma mesajı

Piyasalarda baskı yaratan yeni açıklamalar geldi. Açıklamalar, altın ve kripto paralarda baskıya neden oldu.

Ekonomi 20 Şubat 2023 09:22 0
Kripto paralar ve altın fiyatlarında yeni risk: Fed'den sıkılaşma mesajı

Kripto paralar ve altında yeni risk: Fed'den sıkılaşma mesajı geldi.

Geçen hafta açıklanan ABD enflasyon rakamlarının ardındna Fed'in yeniden sıkılaşmaya gidebileceği belirtiliyor. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarından sonra açıklamada bulunan Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) Cleveland Başkanı Loretta Mester, enflasyon rakamlarında yukarı yönlü risklerin hala devam ettiğini, bu nedenle sıkılaşmanın devam etmesi gerektiğini söyledi. Mester açıklamasında, “Fed'in faiz oranını yüzde 5'in üzerine çıkarması ve uzun bir süre o seviyelerde tutması gerek” ifadelerini kullandı.

Faiz artırımlarının resesyona neden olabileceği konusunu değerlendiren St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise faiz artırımlarının ekonomik büyümeye rağmen enflasyon rakamlarındaki yavaşlamayı koruyacağını söyledi. New York Fed Başkanı John Williams yaptığı açıklamada enflasyon rakamlarının yüzde 2 hedefine dönmesinin birkaç sene sürebileceğini bildirdi ve “Son veriler ilave faiz artırımlarını destekliyor. Yıl sonu için yüzde 5-5,5 düzeyinde bir faiz oranı makul görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Dallas Fed Başkanı Lorie Logan yaptığı açıklamada faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre artırmaya hazır olması gerektiğinin altını çizdi. Bu hafta yayınlanacak verilere baktığımızda; yarın imalat sanayi ve hizmet sektörü satınalma yöneticileri endeksinin, ikinci el konut satış verilerinin Cuma günü ise kişisel gelirler, kişisel harcamalar, yeni konut satışı ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. 

Amerika'da piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı olacak.

Sıkılaşmanın devam etmesi durumunda altın ve kripto paralarda baskının sürmesi bekleniyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç