Kripto paralar fırladı: İşte yükseliş nedeni ve 1 BTC, Ethereum,, Sol, Avax, Xrp fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto paralar fırladı: İşte yükseliş nedeni ve 1 BTC, Ethereum,, Sol, Avax, Xrp fiyatı

Son dakika haberi: Kripto paralarda sert yükselişler görüldü. Gece saatlerinde yaşanan sert yükselişle birlikte 2 ayın en yüksek seviyeleri görüldü.

Kripto Paralar 14 Ocak 2023 08:37 0
Kripto paralar fırladı: İşte yükseliş nedeni ve 1 BTC, Ethereum,, Sol, Avax, Xrp fiyatı

Kripto paralar fırladı.

Kripto para piyasasında gece yarısı oldukça hareketli geçti. Gelen son dakiak verilerine göre Kasım ayının başından bu yana 20 bin doların altında seyreden Bitcoin'de gece yarısı sert yükseliş oldu ve 2 ay sonra ilk defa 20 bin doların üzerini gördü. Aynı durum Ethereum için de oldu ve 2 ayın sonunda Ethereum fiyatı 1500 doların üzerine kadar geldi.

Grafiklere baktığımızda Ethereum ile Bitcoin'in gece yarısından sonra ciddi bir yüksleişe girdiği ve 1-2 saat içinde yüzde 5'ten fazla yükseldiği görüldü.

BİTCOİN NE KADAR OLDU? İŞTE SON FİYATI

En büyük kripto para biriminde son günler oldukça hareketli geçiyor. Gelen son dakika bilgilerine göre Bitcoin, 2 ayın sonunda tekrar 20 bin doların üzerine kendisini attı ve şu sıralar 20 bin 815 dolar seviyesini gördü. İşte dün gece yaşanan yükselişin grafiği:

ETHEREUM YENİDEN 1500 DOLAR ÜZERİNDE

Bitcoin ile birlikte Ethereum fiyatında da sert yükseliş görüldü. 2 aydır 1500 dolar altında seyreden, 1180 dolarlara kadar gerileyen Ethereum'da yüksleiş hızlandı ve şu sıralar 1544 dolara kadar çıktı. İşte Ethereum fiyatında dünden bu yana yaşanan yükselişin grafiği:

Grafik : İnvesting

XRP FİYATI NE OLDU?

Ripple fiyatında da yükseliş görüdlü ama bu yükseliş sınırlı oldu. Yüzde 5.5 yükselen Ripple şu sıralar 0.39 dolar seviyesinde.

SOL FİYATI

Sol fiyatında yüzde 30'luk büyük bir yükseliş görüldü. Gelen son dakika bilgilerine göre dün 16 dolar olan SOLANA Fiyatı , şu sıralar 22.20 dolara kadar yükseldi ve yükseliş yüzde 30.88 seviyesinde oldu.

AVAX FİYATI

Dün 15.37 dolar seviyesinde olan Avalanche'nin fiyatı da yükseldi ve şu sıralar 16.63 dolar seviyesine kadar geldi.

DOGE COİN FİYATI

Dün 0.0792 dolar seviyesinde olan Doge Coin fiyatı ise yüzde 7 yükseldi ve 0.087 dolara kadar geldi.

NEDEN YÜKSELİYOR*

Kripto paralarda yaşanan yükselişin en büyük nedeni, Fed başkanlarından gelen sıkılaştırmanın azaltılması ve faiz artırım miktarının azaltılması açıklamaları oldu. Bu açıklamalar , ABD'den gelen düşük enflasyon verileri, riskli piyasalar üzerindeki baskıyı azalttı ve kripto paralar yükselişe geçti.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 sadece bilgilendirir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç