Kripto Paralar Çakıldı: İşte Bitcoin, Ethereum, SOL'un Düşme Nedeni ve Tahminler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Paralar Çakıldı: İşte Bitcoin, Ethereum, SOL'un Düşme Nedeni ve Tahminler

Kripto para piyasasında bugün oldukça hareketli anlar yaşanıyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre kripto paralar bugün yüzde 5'ten fazla değer kaybetti. İşte düşüş nedeni.

Kripto Paralar 11 Nisan 2022 19:17 0
Kripto Paralar Çakıldı: İşte Bitcoin, Ethereum, SOL'un Düşme Nedeni ve Tahminler

Kripto para piyasasında olağandışı hareketlilik yaşanıyor. Bitcoin, Ethereum ve SOL çakıldı.


Kripto para piyasasında son günlerde oldukça hareketli günler yaşanıyor. Geçen hafta 48 bin dolar seviyesine kadar çıkan Bitcoin, bir haftadır düşüşe devam ederken bugün adeta çakıldı. Piyasalardan gelen son verilere göre 1 Bitcoin fiyatı bir gün içinde 2131 dolar değer kaybetti ve 40 bin dolar sınırına kadar geldi. Gelen son verilere göre Bitcoin fiyatı yüzde 5.14'lük düşüş gerçekleştirdi. Ethereum'da da yüzde 7.70'lik düşüş görüldü. SOL'da da Bitcoin ile Ethereum'dan daha fazla bir düşüş görüldü. Son verilere göre SOL 'un 1 tanesinin fiyatı son 24 saat içinde yüzde 10'a yakın değer kaybetti.


KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre kripto paralarda ciddi oranda bir düşüş görüldü. İşte kripto paralarda son durum:


Bitcoin yüzde 5 düşüşle 40 bin 644 dolar seviyesine kadar geriledi.


Ethereum yüzde 7.60 düştü ve 3 bin 11 dolar seviyesine kadar geriledi.


SOLANA, bilinen adı ile SOL ise 102 dolar seviyesine kadar geriledi.


XRP Ripple ise yüzde 7 düştü ve 0.70 dolar seviyesine kadar geriledi.


BNB yüzde 5 düşüşle 399 dolara kadar geriledi.


KRİPTO PARADA YAŞANAN SON GELİŞMELER

Kripto para piyasasında yaşanan son gelişmeler şu şekilde:


MicroStrategy'nin Ceo'su Michael Saylor kripto para ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sakın Bitcoin'lerinizi satmayın." dedi ve Bitcoin'in Fed'in sıkılşama kararları sonrası aya gideceğini söyledi.


Elon Musk Twitter kurucusu Jack Dorsey'in Block'u ve blok zinciri şirketi Blockstream ile güçlerini birleştirdi ve Bitcoin madenciliği işine giriyor.


Kripto borsası BitMEX'in kurucu ortağı Arthur Hayes yaptığı son dakika açıklamasında Bitcoin'in 30 bin , Ethereum'un ise 2 bin 500 dolar civarına çekilmesini beklediğini söyledi.


Intel’in CEO’su Pat Gelsinger yaptığı son açıklamada kripto para madenciliği için yeni bir sistem geliştireceklerini söyledi.


FED ETKİSİ

Kripto paraların teknoloji hisselerine paralel olarak seyrettiğini belirten uzmanlar, teknoloji hisselerinde Fed'in sıkılaşma hamleleri sonrası yaşanan düşüş ile birlikte kripto paralarda da düşüş olduğu belirtildi.


Kripto borsası BitMEX'in kurucu ortağı Arthur Hayes yaptığı açıklamada, Bitcoin'in teknoloji hisselerinde yaşanan gelişmeler ile birlikte korelasyonunun rekor seviyeye ulaştığını, ancak şimdi düşüşün başladığını ve düşüşün Haziran ayına kadar devam edebileceğini söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç