Kripto Paradaki Çöküş Bitcoin Madencilerini Vurdu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Paradaki Çöküş Bitcoin Madencilerini Vurdu

Son dakika haberi: Kripto paralarda çöküş, madencilik şirketlerini vurdu. şirketler, ürettiğinden fazlasını sattı.

Kripto Paralar 17 Ağu 2022 23:10 0
Kripto Paradaki Çöküş Bitcoin Madencilerini Vurdu

Kripto parada asıl zararı madenciler gördü.

Kripto paralarda son dönemlerde ciddi düşüşler görüldü. Geçen sene 67 bin dolar seviyelerine kadar çıkan Bitcoin, daha  sonra ciddi şekilde düşüşe geçerek 17 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Yaşanan gerileme , Bitcoin madenciliği apan şirketleri vurdu. Gelen son verilere göre kripto para madencisi şirketlerin 1 milyar dolardan fazla para kaybettiği öğrenildi. 

Bloomberg tarafından yayımlanan rapora baktığımızda, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük üç madencilik firmasının finansal raporları ciddi şekilde kötü geldi. Aşağıda yazan şirketlerin , kriptodaki çöküşle birlikte 1.4 milyar dolar civarında para kaybettiği bildirildi.

Core Scientific,

Marathon Digital Holdings

Riot Blockchain 

Üç şirkete baktığımızda , en çok para kaybeden şirketin Core Scientific olduğu görüldü. Bu şirketin toplam zararı 862 milyon dolar seviyesinde oldu. Onu Riot Blockchain adlı şirket oldu. Bu şirketin kaybı 366 milyon dolar oldu. Marathon Digital Holdings adlı şirket ise toplamda 192 milyon dolarlık bir zarar açıkladı. 

Borçlarını ödemek zorunda olan şirketler, Bitcoin düştüğü için borçlarını ödemek adına ellerindeki kripto paraları satmaya başladı. Ürettiğinden daha fazla kripto para satan şirketlerle ilgili açıklama yapan Arcane Crypto analisti Jaranc Mellerud, 3900 Bitcoin üreten firmaların toplamda 14 bin 600 sattığını söyledi. 

KRİPTO PARALAR KAÇ DOLAR?

Kripto para piyasasına baktığımızda 1 Bitcoin 23 bin 243 dolar , 1 Ethereum ise 1836 dolar seviyesinde seyrediyor.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç