Kripto Parada Yeni Çöküş (BTC, ETH Neden Düşüyor Yorumları)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Parada Yeni Çöküş (BTC, ETH Neden Düşüyor Yorumları)

Son dakika haberi: Kripto paralarda son saatlerde ciddi düşüş oldu. Kriptoda çöküşün asıl nedeni açıklandı.

Kripto Paralar 19 Ağu 2022 15:33 0
Kripto Parada Yeni Çöküş (BTC, ETH Neden Düşüyor Yorumları)

Bitcoin'de düşüşün asıl nedeni belli oldu.

Kripto para piyasasında son saatlerde ciddi bir düşüş görüldü. Bitcoin saatler içinde yüzde 10'a yakın değer kaybetti. Ethereum'da ise kayıp yüzde 9'lara kadar çıktı. Yaşanan bu sert düşüşün nedeni belli oldu. 

YENİDEN KABUS ÇÖKTÜ

Kripto para piyasaına yeniden Mt. Gox kabusu geldi. Kripto para piyasalarındaki en büyük hırsızlıklardan biri olan Mt. Gox'ta çalınan bir kısım Bitcoin'in tekrar sunulacağı açıklamasından sonra sert satışlar geldi ve kripto paralar adeta çakıldı. 

Risk iştahının düşmesi, parasal sıkılaşmanın devam edecek olması, bunların yanı sıra yukarıda bahsedilen olayla birlikte endişeler daha da arttı ve kripto parada sert satışlar geldi. 

Yüzde 10'a kadar düşen Bitcoin 21 bin 345 dolara kadar geriledi. Ethereum'da ise yüzde 8.86'lık düşüş görüldü. Son fiyat 1692 dolar olarak öne çıkıyor ve düşüş eğiliminin devam ettiği görülüyor. 

2010 senesinde Tokyo merkezli bir kripto para piyasaı kuruldu ve o günden sonra ciddi bir siber saldırı oldu. Kurulduktan 4 sene sonra kullanıcılar uzun çekim süreleri konusunda şikayetleri arttırmıştı. Çekim süreçleri o kadar uzun oluyordu ki uygulamayı kullananlar birçok platformda bu konuyu şikayet etmek için gruplar bile kurmuştu.

Süreç sona ermiş ve mahkeme , mağdurlara paralarının bir miktarının geri ödenmesini istedi. Bunun üzerine şirket, 140 bin Bitcoin ve 500 bin Amerikan Doları ödeme yapacağını duyurdu. 

Söz konusu ödemelerin günümüz değeri 3.3 milyar dolar olan 140 bin Bitcoin ile kripto para yatırımcıları tedirgin oldu. Çünkü 2014 yılında Bitcoin'leri çalınanların o zaman 1 Bitcoin'i 200 dolardı. 

SENARYOLAR

Piyasalarda konuşulan senaryolardan birinde maliyetlerin aşırı düşük olduğu Bitcoinlerin giderek artan enflasyonist ortamda direk satılacağı, mağdurlarının uzun süre bu kripto paraları beklediği, bu nedenle hemen satış olabileceği beklentisi, sert satışlara neden oldu.

Giderek artan sert satışların artabileceğinden korkuluyor.

BİTCOİN ETHEREUM NE KADAR?

1 Bitcoin şu sıralar 21 bin 355 dolar seviyesinde seyrediyor.

İkinci büyük kripto para olan Ethereum ise bin 692 dolar seviyesinde seyrediyor.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç