Kripto Parada Bitcoin'in Koltuğunu SOL ve Luna Sallıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Parada Bitcoin'in Koltuğunu SOL ve Luna Sallıyor

Kripto para piyasasında son dönemlerde en büyük kripto para olan Bitcoin değil de diğer kripto paraların daha fazla değerlendiği bildirildi.

Kripto Paralar 4 Nisan 2022 14:48 0
Kripto Parada Bitcoin'in Koltuğunu SOL ve Luna Sallıyor

Kripto para piyasasında Bitcoin duruldu ve iki kripto para son dönemlerde ciddi şekilde yükselişe geçti.


Bloomberg'in son dakika olarak aktardığı bilgide kripto para piyasasında artık Bitcoin'in ciddi oranda yükseliş göstermediği, bazı diğer coinlerin daha fazla yükseliş gösterdiğine yer verildi. Bunlardan ilki Solana ikincisi ise Luna oldu. Bu kripto paraların değişim grafiği ile Bitcoin'in değişim grafiğine bakıldığında daha çok fiyat artışı olduğu görüldü.


Solana 'nın SOL adlı kripto parası ve Terra'nın Luna'sı , geçen hafta kripto para birimi evreninde en çok kazanan kripto paralar arasında yer aldı. Bloomberg'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre SOL, son bir hafta içerisinde yüzde 28 oranında değer kazanırken Luna adlı kripto para ise aynı dönemde yüzde 22 oranında değer kazandı. Bu dönemde Bitcoin fiyatlarında ise bu alt coinler kadar ciddi bir yükseliş görülmedi. Bitcoin, Ocak ayından bu yana yüzde 40 oranında yükseldi ve diğer kripto paralara ve tokenlere göre daha az yükseliş gösterdi.


Kripto para piyasası Nexo'nun yönetici ortağı ve kurucu ortağı Antoni Trenchev konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve Pazar günü yayınladığı notta, “Bitcoin şimdi soğuyor” dedi. “Bitcoin'in dışında gerçekleşen bir sürü heyecan var.” diyerek diğer kripto paralara değindi.


Tezgah üstü ve kurumsal satış Başkanı Jonathan Cheesman, Solana'nın büyük pazaryeri OpenSea'deki blok zincirinden değiştirilemez jetonları dahil etme hamlelerinden ve ayrıca Solana tabanlı, fitness ile ilgili STEPN adlı uygulamanın popülaritesinden yararlanabileceğini sözlerine ekledi.


Luna şu anda piyasa değerine göre en iyi 10 kripto tokeni olarak öne çıkıyor. Luna'ya bağlı Terra blok zincirinin arkasındaki firma, Ocak ayının sonundan bu yana 1 milyar dolardan fazla Bitcoin satın aldı. Bu, UST sabit parasını dünyanın en büyük kripto para biriminden oluşan bir rezervle destekleme planının bir parçası.


Bu genel strateji, Bitcoin değişken olduğu için bazı eleştiriler aldı, ancak aynı zamanda Luna'ya da dikkat çekti.


Cheesman konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Luna Foundation Guard, rezervleri çeşitlendirmek için 30.000 Bitcoin satın aldı” dedi. "Birinci aşamada bunun en az iki katı alacaklarını söylediler ama dört gündür herhangi bir hareket yok." ifadelerini kullandı.


Haberdeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Bilgilendirme amaçlıdır.

Kaynak: https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-04/crypto-rally-broadens-beyond-bitcoin-to-likes-of-solana-terra?cmpid=socialflow-twitter-business&utm_medium=social&utm_campaign=socialflow-organic&utm_source=twitter&utm_content=business


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç