Kripto para yorumları geldi: İyi haberler var ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto para yorumları geldi: İyi haberler var ama...

Hatice Kolçak'tan kripto paralar hakkında son dakika açıklaması geldi. Kolçak açıklamasında bu hafta önemli verilerin açıklanacağını söyledi.

Kripto Paralar 20 Şubat 2023 14:05 0
Kripto para yorumları geldi: İyi haberler var ama...

Kripto paralarla ilgili son dakika yorumları geldi: İyi haberler var ama...

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında kripto para piyasasını değerlendirdi. Kolçak yaptığı açıklamada bu hafta Amerika ve Avrupa'dan önemli verilerin geleceğini söyleyerek kripto paralarda asıl yükselişin başlayıp başlamadığı konusuna değindi.

Yayınladığı tahminde Kolçak, Şubat ayındna bu yana iyi veriler gelmediğini, ancak kripto paraları bir nebze olsun rahatlatacak haberlerin geldiğini söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şubat başındna beri piyasasları rahatlatan hiç veri gelmedi. Hep Fed'in elini güçlendiren rakamlar açıklandı. Dolayısıyla piyasada hep satış baskısı gördük. Şu anda da aportta bekleyen bir piyasa var. Neler yapılmalı. Anlık trade edenler için bu hafta özellikle alım yapmak istiyorum, satış yapmak istiyorum diyenlerin verileri takip etmesi gerekmektedir. Ama özellikle uzun vade takip edenler için bu hafta aşağı inişlerde alım fırsatları geldiğinde buralardan faydalanılabilir. İlla ki işlem yapmak gerekmiyor. Ama bu verileri takip etmemiz gerekiyor.

Bitcoin 25 bin doların üzerinde kalıcı olamadı ve 24 bin 500'de. Burası tabi gelecek vewrilere tpeki verecek. İyi haberler var. Binance gibi, shortların kapatılması gibi. Bunalr yaradı. 25 bin doların üzerine dikkat etmek lazım demiştim.  Çünkü buralarda çok hızlı yükseldiği için tekrar geri gelmeler olabilir. biraz düştü ve hala riskli yerlerde olduğunu düşünüyorum. Kriptolar için ve piyasalar için bir boğa sezonunun başladığını söylemek daha erken. Yükseliş başladı. Buralara geldi yükseldi yukarı gidecek demek çok erken. Bir sürü veri var. FEd'in hala agresif gitme ihtimali hala gündemde. Mart ayı için 50 baz puan yüzde 20 ihtimalle masaya gelmiş durumda. Gelen bu enflasyon haberleri ile. Fed agresif olacaksa, 25 değil 50 yapacaksa. Bu paranın dolara gitmesi geri çekilmesi, faize çekilmesi demektir. Bu baskı yaratır. Tamamıyla söylüyorum. Hem borsa hem kripto hem altın hem emtia için"

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NEDİR?

Son verilere göre kripto paralarda yükseliş devam ediyor. Bitcoin şu sıralar 24 bin 920 dolar seviyesinde seyrederken Ethereum fiyatı 1711 dolar seviyesinde seyrediyor.

BU HAFTA NELER AÇIKLANACAK?

Salı günü: Euro bölgesi İngiltere ve Amerika'dan PMI verileri gelecek. Bize ekonominin nasıl gittiğini gösterecek. Eğer kötü gelirse ekonomide işlerin iyi gitmediğini göstereceği için baskı olacak. 

Perşembe günü: Merkez Bankası faiz kararı gelecek. Euro bölgesinden enflasyon gelecek. Fed Başkanlarından Williams'ın konuşması var. ABD büyüme verileri gelecek. Çekirdek kişsiel tüketim gelecek. İşsizlik haklarından yararlanma başvuruları gelecek.

Cuma: Michigan Üniversitesi'nin 5 yıllık enflasyon beklentisi var ve Amerika tarafında kişisel harcamaları takip edilecek.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk Reddi Beyanı: 
Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç