Kripto para yasası geliyor: Coin alımı satımına vergi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto para yasası geliyor: Coin alımı satımına vergi

Kripto para düzenlemesine son hali verildi ve kısa sürede meclise gelecek. Peki neler değişecek? Ne zaman gelecek?

Kripto Paralar 10 Ara 2023 0
Kripto para yasası geliyor: Coin alımı satımına vergi

Kripto para yasası çıkış tarihi belli oldu.

AK Parti kaynaklarından son dakika haberi geldi. Gelen haberde kripto para yasası üzerinde çalışmaların devam ettiğine yer verildi. Düzenlemeye ilişkin çalışmalar hız kazanırken öncelikle kripto paraların tanımlanacağı bildirildi.

Artık kripto para alımı satımlarında işlem vergisi alınacak ve bu paralar üzerinden kara para aklanmasının önüne geçilecek. Kripto paralar, yasal çerçeve içine alınacak.

DÜZENLEME İLE KRİPTOLARDAN VERGİ ALINACAK

Düzenleme ile birlikte kripto paralarda belirli bir sınırı geçen kazançlardan işlem vergisi alınacak. 

Kara para aklamasının da önüne geçilmesinin planlandığı yeni düzenlemede esasları, genel çerçeveyi, getirilecek yeni kuralları Sermaye Piyasası Kurulu uzmanları belirlenecek. Düzenleme daha sonra SPK tarafından da değiştirilebilecek.

ŞİRKETLERDEN TEMİNAT İSTENECEK

Bu işlemleri yapan borsa ve aracı kurumlara sermaye şartı getirilecek ve kuruluşta teminat istenecek. İstenecek teminat ile yatırımcılar garanti altına alınmış olacak.

Şirketlerin altyapılarını tam ve düzgün eşkilde çalışabilir hale getirmeleri için süre verilecek. Bu sürede çalışmalarını tamamlamayan şirketlere yaptırım uygulanabilecek.

MECLİSE YENİ YILDA GELECEK

AK Parti kurmayları yaptığı açıklamada yılbaşından sonra düzenlemenin meclise geleceğini söyledi. Sektör temsilcileri, uzman isimler, akademisyenler ve konunun diğer paydaşları ile düzenleme üzerinde çalışmalar detaylı şekilde yapıldı, yapılmaya devam ediliyor.

2024 Ocak ayında düzenlemenin tamamlanması ve meclise gelmesi bekleniyor. Sizce düzenleme nasıl olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç