Kripto Para Anketi Sonucu: Finansın Geleceği
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Para Anketi Sonucu: Finansın Geleceği

Kripto para varlıklarına yönelik yapılan anketin sonuçları açıklandı ve geleceğin finans liderinin kripto para olacağı görüşünün hakim olduğu görüldü.

Kripto Paralar 8 Nisan 2022 13:01 0
Kripto Para Anketi Sonucu: Finansın Geleceği

Amerikalılar kripto para birimlerine nasıl bakıyor? Amerika Birleşik Devletleri'nde halkın kripto para birimlerine bakış açısı nedir? İşte bu konuda yapılan son dakika anketi ve anketin sonuçları.


StarkWare tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Şirket tarafından Amerika'da 2 bin civarında kişi ile yapılan anketin sonuçları dikkat çekti. Kripto dünyasında ve gelecekteki gelişim yönüne ilişkin bakış açılarını belirlemek için her yaştan 2 bin kişi ile yapılan ankette gençlere kripto varlıklarla ilgili sorular soruldu ve sorulan sorulara verilen cevaplar üzerinden bir istatistiki veri paylaşıldı.


Söz konusu ankete katılan 2 bin kişiden yüzde 53 'lük kısmı kripto varlık sınıfının finansın geleceğini temsil ettiğini söylüyor. Bu yüzde 53'lük kesim kripto varlıkları geleceğin ekonomisi olarak görüyor. 25 ile 34 yaşındaki yaş grubunda bu oran yüzde 68 seviyesinde olurken 35 ile 44 yaş grubunda yüzde 61 seviyesinde oldu. Bu istatistiklere baktığımızda gençlerin kripto varlıklara bakış açısı, yaşı 35'in üzerinde olanlara göre daha olumlu.


Bunun yanı sıra ankete katılanların yüzde 17'lik kısmı , kripto para birimlerine yatırım yaptıklarını söyledi. Çoğunluğu, söz konusu bu varlıklarını sürekli olarak kontrol ettiklerini ve ayarlama yaptıklarını söylüyor. Bu kişilerin yüzde 82'lik kısmı telefonlarında en az bir kripto para takipçisi olduğunu ifade ediyor.


StarkWare Industries’in Kurucu Ortağı ve Başkanı Eli Ben-Sasson konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve anketin sonuçları ile ilgili “Bu anket, kriptonun ne kadar yaygınlaştığını ve yakında ne kadar büyük olacağını gösteriyor. Çok yakında ekonomiye yön verecek olan genç Amerikalıların özellikle kriptoya döndüğünü görüyoruz.” ifadelerini kullandı.


Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan bir başka anket daha kapsamlıydı. O anket 10 bin kişi ile yapıldı ve ankete katılanların yüzde 62'lik kısmı konu hakkında temel bilgilere sahip olduğunu söyledi. Yüzde 24 ise sektör hakkında çok şey bildiğini ifade etti. Bu kişilerin 1300'ü Bitcoin ile Ethereum ya da diğer kripto paralara hiç duymadıklarını itiraf etti.


Bitcoin şu sıralar 43 bin 635 dolar seviyesinde seyrederken Ethereum 3 bin 289 dolar seviyesinde.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç