Kripto Para Alıp Satanlar Dikkat: Yeni Vergi Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Para Alıp Satanlar Dikkat: Yeni Vergi Geliyor

Kripto para alımı satımı yapanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yeni düzenleme ile yeni vergi geleceği açıklandı.

Kripto Paralar 3 Haz 2022 23:54 0
Kripto Para Alıp Satanlar Dikkat: Yeni Vergi Geliyor

Kripto para düzenlemesi geliyor.

Hükümete yakın Sabah Gazetesi'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Ankara'da kritik kripto para toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda kripto para düzenlemesi ana hatları ile belirlendi.

Söz konusu düzenlemede uluslararası kripto para şirketlerine düzenleme gelecek ve Türkiye'de bu şirketlerin temsilcilik açması istenecek ve vergi yükümlülüğü gelecek. SPK'nın sermaye piyasası araçlarının kripto varlıklar olarak esasları belirleme yetkisine sahip olacak. Bu esaslar SPK tarafındna belirlenecek ve kripto varlıkların şirketleri bu esaslara uymak zorunda kalacaklar.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kripto para toplantısına iki bakan katıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katıldığı toplantıda düzenleme tüm yönleri ile ele alındı ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi belirli tutarların üzerinde alımı yapılan kripto paralardan vergi alınması kararlaştırıldı. 

Bunun yanı sıra sektördeki şirketlerin sermaye göstermesine de zorunluluk gelecek ve bu şekilde denetimler de sürekli yapılarak kripto para yatırımcısı korunacak. 

Bu konuda sektörde faaliyet göstermekte olan şirketlere alt yapı için süre verileceğine yer verildi. Teminat gösterilmesi gibi koruyu adımlar da atılacak.

VERGİ GELİYOR

Kripto para alımı satımı yapılan platforlara SPK'dan lisans alma şartı getirilecek. Teknik yeterlilik aranması da düzenlemerde yer alıyor. Vergilendirme meselesi de üç ihtimal masada. Vergilendirmede gelir vergisi mi , serbest vergilendirme mi yoksa stopaj seçeneği öne çıkıyor.

Düzenlemenin önümüzde son şeklini alması ve meclise gönderilmesi bekleniyor. MEclise gelcek düzenleme komisyondan geçtikten sonra genel kurulda kabul edilip yasalaşacak.

Yasalaşması durumunda kripto alımı satımı yapan şirketlerin Türkiye'de temsilcilik açması, kripto paralardan Türkiye'de vergi alınmasının önü açılacak. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç