Krediler ne zaman açılacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Krediler ne zaman açılacak?

Bankalar neden kredi vermiyor? Krediler ne zaman açılacak? Faiz kararından sonra bankalar kredi verecek mi? İşte son dakika bilgileri.

Kredi 10 Haz 2023 15:29 0
Krediler ne zaman açılacak?

Krediler ne zaman açılacak? Bankalar neden kredi vermiyor?

Bankalarda son aylardaki kredi sıkıntısı her geçen gün devam ediyor. Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre, özellikle seçimlerden sonra politika değişikliği beklentisi ile birlikte kredilerde daralma devam ediyor.

EKONOMİ YÖNETİMİ DEĞİŞTİ: POLİTİKALAR DEĞİŞECEK Mİ?

28 Mayıs 2023 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra beklenen açıklama geldi ve yeni kabine oluşturuldu. Yeni kabinede en önemli düzenleme ekonomi yönetiminde oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, piyasalara güven veren isim Mehmet Şimşek gelirken önceki gün Merkez Bankası Başkanlığı görevine Hafize Gaye Erkan atandı. Mevcut Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise BDDK'nın başkanlığı görevine getirildi.

Ekonomi yönetiminde değişiklik olmasından sonra faiz politikasında değişiklik beklentisi oluştu. Yabancı kuruluşlar yaptıkları değerlendirmede 22 Haziran tarihinde politika faizinde ciddi bir yükseliş bekliyor.

KREDİLER HALA DURGUN

Bankaların seçim öncesi aldığı kredilere kısıtlama kararı hala devam ediyor. Kredi faizlerinde yükseliş olurken bankalar, ihtiyaç kredisinde en fazla 70 bin lira veriyor. Taşıt ve konut kredilerinde de uygulanan limit nedeniyle vatandaşlar zor günler geçiriyor.

22 Haziran tarihinde yapılacak PPK toplantısında faiz artırım kararının alınmasından sonra kredilerde kısıtlamanın bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Kredilere ilişkin düzenleme geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç