Kredi ve Kredi Kartı Borcundan Dolayı Takibe Düşen Kişi Sayısı Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi ve Kredi Kartı Borcundan Dolayı Takibe Düşen Kişi Sayısı Açıklandı

Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı takibe düşen kişi sayısında artış oldu. İşte son dakika açıklaması.

Kredi 11 Ekim 2022 23:42 0
Kredi ve Kredi Kartı Borcundan Dolayı Takibe Düşen Kişi Sayısı Açıklandı

Kredi borcundan dolayı takibe düşen kişi sayısında artış oldu.

Büreysel kreid ya da kredi kartı borcundan dolayı icra takibine igren kişi sayısında yine ciddi miktarda artış oldu. Gelen son dakika açıklamalarına göre Ağustos ayında bireysel kredilerde takibe düşen kişi sayısı yüzde 20.58 , bireysel kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısında ise yüzde 12.24'lük artış olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada , bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı , sene başından Ağustos ayına kadar 613 bin kişi oldu. Büreysel kredi borcu nedeniyle yasal takibe intikal etmiş kişi sayısında da 748 bin kişilik artış olduğu görüldü. 

Ocak ile Ağustos 2022 döneminde bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe giren kişi sayısı 1.091 oldu.

Risk merkezi tarafından yayımlanan verilere baktığımızda Ağustos 2022 tarihi itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar , 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 47 oranında artış oldu ve 32.6 milyar liraya kadar çıktı. Tasfiye olunacak alacakların bireysel kredilere oranı ise 0.1 seviyesinde arttı ve yüzde 2.5 oldu.

TAKİBE DÜŞÜP DÜŞMEDİĞİMİ NASIL ÖĞRENİRİM?

Takibe düşüp düşmedinizi TBB Risk merkezi e Devlet kapısı üzeridnen sorgulayabilirsiniz.

BORÇLAR SİLİNECEK

TBMM'ye sunulan torba yasa ile 2 bin lirya kadar olan kredi ile kredi borçları silinecek. 15 Ağustos 2022 tarihinden önceki borçlar bu kapsamda silinecek.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç