Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat: 1 milyon 100 bin kişiye takip başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat: 1 milyon 100 bin kişiye takip başladı

1 milyon 100 bin kredi ve kredi kartı borçlusu için son dakika açıklaması geldi. Bu kişilere icra başlatıldı.

Kredi 19 Ara 2023 0
Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat: 1 milyon 100 bin kişiye takip başladı

Son dakika: Kredi ve kredi kartı borcu olan 1 milyon 100 bin kişi yasal takibe girdi.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı Ocak ile Ekim döneminde 1 milyon 100 bin kişi oldu ve son 1 yılda kredi kullanan kişi sayısının 1.8 milyon seviyesinde arttığına yer verildi.

TBB'nin verilerine baktığımızda bireysel kredi kullanan kişi sayısının takipteki kredilerden hariç son bir yılda 1.8 milyon arttığı ve 39.3 milyon kişi seviyesine çıktığı bildirildi.

Sözcü Gazetesinden Mehtap Özcan Ertürk bugün kaleme aldığı yazısında ortalama kredi bakiyesinin 63.7 bin TL olduğu ortaya çıkarken açıklanan son güncel verilere göre bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişli sayısının 1 milyon 100 bin kişi olduğuna yer verildi.

Bununla birlikte bireysel kredi kartı ve kredide Ekim sonu itibarıyla borcunu ödemeyen ve hala devam eden kişilerin 3 milyon 836 bin 53 olduğuna yer verildi. Bu verilerle birlikte varlık yönetim şirketlerine satılan bireysel kredi ve kredi kartı borcu 2 milyon 100 bin kişi oldu.

TOKİ BORÇLARI

Merkez Bankası tarafından hazırlanan finansal istikrar raporuna göre varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde ise 41 milyar liralık bir batık tüketici kredisi alacağı bulunuyor. Bu arada vatandaşların TOKİ'ye de 59 milyar liralık taksitli konut borcu var.

2023 yıl başından bu yana tüketici kredileri yüzde 67 oranında artarak 2 trilyon 556 milyar liraya, kredi kartı borç bakiyesi ise yüzde 140 oranında artarak 1 trilyon 73 milyar liraya çıktı.

BORCU NASIL ÖĞRENİRİM?

Borç öğrenmek Türkiye Bankalar Birliği'nin e devlet kapısı üzerinden öğrenilebilecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç