Kredi ve kredi kartı borcu olanlar: 602 bin kişiye yasal takip başlatıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar: 602 bin kişiye yasal takip başlatıldı

Son dakika haberi: Kredi ve kredi kartı borcu olan 602 bin kişi hakkında yasal takip başlatıldı. İşte borç sorgulama ekranı.

Bankalar 11 Haz 2024 1
Kredi ve kredi kartı borcu olanlar: 602 bin kişiye yasal takip başlatıldı

Kredi ve kredi kartı borcu olanlara şok: Takibe düşen kişi sayısı fırladı.

Yüksek enflasyon ortamında alım gücü her geçen gün düşerken borcundan dolayı takibe düşen kişi sayısında ciddi bir yükseliş oldu.

Kiralar, gıda fiyatları, kısaca her şeyin fiyatının arttığı bugünlerde vatandaşlar, kazandığı para ile ancak geçimini sağlarken birçok vatandaş, kredi ve kredi kartları ile geçimini sağlamaya çalışıyor. Borcunu ödeyemeyen vatandaşlar ise takibe düşmeye başladı.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısının bu sene Ocak ile Nisan arasında 429 bin olduğu bildirildi. Aynı dönem için bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı ise 355 bin kişiye çıktı.

2024 yılının ilk 4 ayında takibe düşen kişi sayısında geçen seneye göre ciddi bir yükseliş oldu. Bu senenin ilk 4 ayında takibe düşen kişi sayısı, geçen senenin aynı döneminde yasal takibe düşen kişi sayısına göre yüzde 42 oranında arttı ve toplamda 602 bin seviyesinde gerçekleşti.

Risk merkezi tarafından yayınlanan verilere baktığımızda Nisan 2024 tarihi itibarıyla kredi ve kredi kartlarında tasfiye olunacak alacaklar geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 79 oranında arttı ve 66 milyar lira seviyesine kadar çıktı.

TAKİBE DÜŞÜP DÜŞMEDİĞİMİ NASIL ANLARIM?

Bunun için TBB Risk Merkezi'ne gitmeniz gerekmektedir. E Devlet arama kısmına aşağıdaki gibi Türkiye Bankalar Birliği yazınca karşınıza çıkan aşağıdaki sonuca tıklayın ve özel şifre ile size verilecek dosyayı indirip borcunuz olup olmaıdğını öğrenebileceksiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 46 Gün Önce
Ne yapıcak millet gidip hırsızlıkmı yapıcak terbiyesiz kişiler utansın bu pahalılıktan amaaaa nerdeeee millet kendi kendine sinir hastası oluyor onlarında çok umrunda nasılsa yiyip içiyorlar onlara ne milletten Allah sorsun hesabını Allaha havale ettik