Kredi ve Banka Kartı ile Temassız Ödemelerde Limit Arttırıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi ve Banka Kartı ile Temassız Ödemelerde Limit Arttırıldı

Kredi ve banka kartı ile yapılan temassız ödemelere düzenleme geldi. Limit yüzde 50 oranında arttırıldı.

Kredi 30 Haz 2022 15:26 1
Kredi ve Banka Kartı ile Temassız Ödemelerde Limit Arttırıldı

Kredi kartında temassız ödeme limiti arttırıldı.

Kredi kartları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada kredi kartı ile banka kartlarında yapılan temassız ödemelerin limitlerinin arttırıldığına yer verildi. 

1 TEMMUZ'DAN SONRA GEÇERLİ

Konu ile ilgili sektör kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre daha önce 500 lira olan temassız ödeme limitinde yüzde 50'lik artışa gidildiği ve artık 750 liraya kadar yapılacak alış verişlerde temassız ödemelerin yapılabileceğine yer verildii.

Söz konusu karar 1 Temmuz 2022 Cuma gününden sonra geçerli olacak. Peki sizce 750 lira yeterli mi? 1000 lira mı olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EN SON ŞUBAT'TA GÜNCELLENMİŞTİ

Son olarak Şubat ayında güncelleme gelmiş ve temassız ödemede limit 500 liraya çıkarılmıştı. 

Bugün yapılan açıklama ile birlikte temassız ödemelerde limitin yüzde 50 oranında arttırıldığı ve 500 liradan 750 liraya çıkarıldığı görüldü.

KREDİ KARTLARINDA ASGARİ ÖDEME TUTARI DA DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde kredi kartları ile ilgili bir düzenleme daha yapılmıştı. BDDK tarafından yapılan söz konusu düzenlemeye göre kredi kartı borcu 25 bin liranın altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarı borcun yüzde 20'si kadar olacak. 25 bin liranın üzerinde kredi kartı olanlar için asgari ödeme tutarı, dönem borcunun yüzde 40'ı kadar olacak.

Diyelim ki 5 bin lira borcunuz var. Bunun 1000 lirasını en az ödemeniz gerekmektedir. 25 bin üzeri limitte ise bu oran yüzde 40'a çıkıyor. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1000 TL olmalı