Kredi kartlarına düzenleme geliyor: Sona gelindi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi kartlarına düzenleme geliyor: Sona gelindi

Kredi kartlarına düzenleme geleceği açıklandı. Son dakika açıklamasında yeni düzenlemede sona gelindiği bildirildi.

Kredi 2 Haz 2024 1
Kredi kartlarına düzenleme geliyor: Sona gelindi

Kredi kartlarına düzenleme geliyor: Son aşamaya gelindi.

Kredi kartı olan, kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Şenol Babuşçu, kredi kartlarına yönelik düzenlemede sona gelindiğini söyledi ve kısa sürede yeni kuralların açıklanacağını bildirdi.

BAKAN ŞİMŞEK: BİZDEN BAŞKA TAKSİT YAPAN YOK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçimlerden önce yaptığı açıklamada kredi kartlarına taksit sisteminin sadece Türkiye'de olduğunu söyleyerek bu sistemin vatandaşları harcamaya yönlendirdiğini, bunun da enflasyon oluşturduğunu dile getirdi. Bakan'ın bu açıklaması sonrası yerel sçeimlerin ardından kredi kartlarına taksit bitecek söylentileri vardı. Ancak hala kredi kartlarına taksitler devam ediyor.

KREDİ KARTLARINA DÜZENLEME GELİYOR

ZiraatBankası (E)Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank(E)Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu yaptığı son dakika açıklamasında kredi kartlarına düzenleme geleceğini söyledi.

Babuşçu yaptığı açıklamada kredi kartlarına gelecek düzenleme ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kredi kartları ilgili düzenlemeler son aşamada...
Önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor"

3 ASGARİ ÖDEME YAPANIN KARTI KAPANACAK İDDİASI

Önceki gün sosyal medya üzerinde bir iddia dolaştı ve 3 defa art arda sadece kredi kartı borcunun asgarisini ödeyenlerin kredi kartlarının kapatılacağı iddia edilmişti. Ancak bu iddia, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele sayfası tarafından yalanlandı ve bu iddiaların doğru olmadığına yer verildi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 54 Gün Önce
Mehmet Şimşek sayın bakanım bu kredi kartlarin taksitleriyle neden oynuyorsunuz milletle dalgamı geciyorsunuz böylemi enflasyon düşecek devlet hiç kendinden birşey yapmıyor su kredi kartlarıyla uğraşmayın yada istifa edin