Kredi kartında taksit sayısı kaç oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi kartında taksit sayısı kaç oldu?

Son dakika haberi: Kredi kartları taksit sayılarına ve nakit avans miktarına kısıtlama geldi. İşte gelen kısıtlamanın detayları.

Kredi 12 Mart 2024 2
Kredi kartında taksit sayısı kaç oldu?

Son dakika: Kredi kartı nakit avans ve taksitlerine kısıtlama geldi.

Kredi kartı kullananları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre yüksek enflasyonun en büyük nedenlerinden biri olan kredi kartlarına kısıtlama geldiği öğrenildi.

Enflasyonu düşürmek ve hala canlı olan iç talebi soğutmak için kredi büyümesini aşağıya çekmek için sıkılaştırma adımları uzun süredir bekleniyordu.

Faizlerin yükseltilmesi sonrası kredilere talep azalırken kredi kartlarında harcamalar her geçen gün daha da artmıştı. Almadığı ürün 1 ay sonra zamlanan vatandaşlar, ürünler zamlanmadan ne alabilrise kar düşüncesi ile kredi kartı harcamalarına yüklenmişti.

Bu nedenle kredi kartlarına kısıtlayıcı düzenlemeler geldi.

3 bankacılık kaynağı, İngiliz Haber Ajansı Reuters'e açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada kredi kartlarında azami taksit sayısının 12'den 3'e çekildiği bildirildi. Bir kaynak ise kurumsal kredi kartları için de limitlerin sınırlandığını söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yayınlanan verilere göre 12 aylık değişime bakıldığında toplam kredilerde yüzde 50'den fazla büyüme olurken kredi kartlarında yüzde 150'lik büyüme olduğu görüldü.

Mayıs seçimlerinden önce 8.5 seviyesine olan politika faizi nedeniyle düşük kalan kredi kartı ile kredi faizleri, seçimlerden sonra art arda gelen faiz artırımları sonrası oldukça yü-ksek seviyelere kadar çıktı. Son bilgilere göre kredi kartı nakit avans için uygulanan faiz oranı yüzde 4.42 seviyesinde.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
bence yanlış yapıyorlar hadi taksitleri dusurdunuz limiti neden dusuruyorsunuz alt tarafı 20000 limitli kartları neden dusurdunuz milleti Türkiye krize girecek marketlere denetim yapsanıza koltukta oturmayla ekonomi duzelmez
Ziyaretçi 4 Ay Önce
bu kadar beceriksiz bir hükümet olmaz millet battı gitti yaa