Kredi Kartı ve Kredi Borcunu Ödeyemeyen 222 Bin Kişiye Daha Takip
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi Kartı ve Kredi Borcunu Ödeyemeyen 222 Bin Kişiye Daha Takip

Kredi kartı ve kredi borcunu ödemediği için yasal takibe girmiş olan kişi sayısı Ocak 2022 döneminde yine artış gösterdi.

Bankalar 26 Mart 2022 11:59 0
Kredi Kartı ve Kredi Borcunu Ödeyemeyen 222 Bin Kişiye Daha Takip

Türkiye Bankalar Birliği tarafından bir açıklama yapıldı ve kredi ile kredi kartı borcunu ödemeyen kişi sayısının arttığına yer verildi.


TBB resmi internet adresi üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Ocak 2022 dönemine dair kredi ve kredi kartı borcunu ödemeyen kişi sayısında artış yaşandığına yer verildi. Son verilerin paylaşıldığı açıklamada yasal takibe intikal etmiş kişi sayısının 2022 yılının ilk ayında 107 bin kişi olduğuna yer verildi.


Bireysel kredi borcu olduğu ve bunu ödeyemediği için yasal takibe girmiş olan kişi sayısı ise aynı dönemde 145 binlik artış gösterdi. Bireysel kredi çeken veya bireysel kredi kartı kullanan ve bunların borcunu ödemediği için yasal takibe girmiş olan kişi sayısının Ocak 2022'de 222 bin kişi olduğuna yer verildi.


TBB tarafından yapılan açıklamada, "Öte yandan, Risk Merkezi verilerine göre, Ocak 2022 ayı itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 52 artış ile 28,5 milyar TL olurken, tasfiye olunacak alacakların bireysel kredilere oranı 0,5 puan artış ile yüzde 2,8 oldu." ifadelerine yer verildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç